Tech&ITTECH

Moonwalkers: accesoriul robotic care te ajută să mergi mai repede

Te-ai săturat să mergi în pas cu prietenii tăi? Vrei ca siguranța ta când mergi pe stradă să fie dictată de un AI? Dacă ai răspuns cu „da” ambelor întrebări, atunci acest accesoriu pentru adidași numit Moonwalkers este pentru tine! Ce face mai exact? Sunt practic niște platforme cu roți și motoare electrice care te pot ajuta să mergi cu până la 250% mai repede decât în mod normal.

Totul se bazează pe niște senzori preciși care îți monitorizează mersul. Algoritmi speciali calculează viteza cu care te deplasezi și, cu ajutorul unui AI, sunt ajustate motorașele de 300 de wați fiecare care controlează cele 10 roți de pe fiecare platformă. Tot ce trebuie să facă persoana care le poartă ca să schimbe viteza de deplasare este să meargă mai repede sau mai încet, iar AI-ul se adaptează instantaneu.

Conform echipei din spatele proiectului, Moonwalkers au o autonomie de puțin sub zece kilometri și o viteză maximă de 11 kilometri pe oră. Dacă porți acest accesoriu și ajungi în dreptul unor scări, tot ce trebuie să faci pentru a dezactiva motoarele electrice e să îți ridici călcâiul de pe jos, moment în care tot sistemul se va opri și vei putea să urci treptele sau să te deplasezi la o viteză normală. We’re not in Kansas anymore!

Desigur, un astfel de proiect îndrăzneț nu vine fără limitări. Pe lângă autonomia relativ scăzută, mai este și problema timpului de frânare. Cei care au făcut jucăriile astea spun că vei avea nevoie de aproape un metru pentru a opri de la viteză maximă. Poate nu pare mult, dar îți garantez că este prea puțin atunci când îți sare ceva în față sau vezi că înainte urmează o baltă cât un lac pentru care nu erai pregătit.

Celălalt dezavantaj este prețul, pentru că bineînțeles că un astfel de dispozitiv nu putea costa puțin. Punctual, va trebui să scoți din buzunar 1.000 de dolari dacă vrei să cumperi o pereche de Moonwalkers acum prin Kickstarter (cu livrare în martie 2023) și 1.400 de dolari atunci când produsul va fi lansat oficial. Ca la orice Kickstarter, trebuie să te avertizez că există la fel de multe înșelătorii ca produse reale, care au ajuns la clienți, așa că trebuie să iei și asta în considerare dacă te-ai săturat să mergi ineficient pe jos. Dar cum era aia cu mersul pe jos face piciorul frumos? 🙂

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button