GAMING

Monkey Island împlinește 25 de ani, Ron Gilbert îl vrea înapoi

The Secret of Monkey Island a fost lansat cu 25 de ani în urmă, unul din jocurile de aventură ce a reînvigorat și modelat genul, chiar dacă la vremea sa nu a fost tocmai un succes la fel de mare ca ceva produs de Sierra, conform declarației lui Ron Giblert.

Creatorul seriei a împărtășit cu această ocazie câteva detalii despre producția jocului în acea eră. Despre cum testarea lui Monkey Island nu era tocmai ceva atât de simplu cum este acum, și nici comercializarea sa, în mare parte pentru că atunci nu exista internet. Jocul trebuia copiat pe numeroase dischete, ce apoi erau copiate din nou, pentru a putea fi instalate pe sistemele celor care urmau să le testeze, lucru ce lua foarte mult timp.

Nici lansarea sa în Europa nu a fost ușoară. Timpul limitat pe care l-au avut la dispoziție pentru testarea lui Monkey Island a însemnat că au trebuit să gonească până la aeroport, să găsească un avion care mergea spre Londra, iar apoi să dea o cutie de dischete unui pasager aleator, care să fie întâlnit apoi un reprezentant al companiei ce publica jocul în Europa.

MonkeyISlandfloppies

Ron Gilbert a contemplat revenirea la serie, cu ceea ce vroia el să fie Monkey Island 3, finalul unei trilogii, nu ceea ce a fost The Curse of Monkey Island. Însă asta nu se poate întâmpla dacă nu are control deplin asupra proiectului, ceva imposibil până ce Disney (care deține acum Monkey Island) nu decide să îi vândă seria. Momentan, gigantul multi-media n-a arătat vreun interes în serie, de când a căpătat control asupra sa cu achiziția a tot ce a însemnat LucasFilm și LucasArts.

Indiferent cum sau dacă va continua seria, Monkey Island a împlinit un sfert de secol, și tot continuă să fie relevant.

[PC Gamer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close