PC

Monitorul cu panou IPS LG 23MP75, o alegere echilibrata pentru o gama larga de activitati!

Monitorul este una dintre componentele esentiale care alcatuiesc un sistem PC complet, dar alegerea unui monitor poate fi una dificila pe de-o parte din cauza numarului mare de parametri si criterii pe care trebuie sa le luati in calcul, si pe de alta parte din cauza ofertei vaste si de multe ori inselatoare.

Pe langa design si ergonomie, cel mai important factor care sta la baza alegerii unui monitor este tipul panoului. Panoul poate fi de tip TN, VA, IPS, PLS sau IGZO. Cel mai intalnit panou este cel de tip TN datorita costului scazut de productie, dar calitatea imaginii nu este cea mai buna. Urmatoarea solutie este cea IPS. Panourile IPS ofera costuri relativ bune de productie iar calitatea imaginii este excelenta. Gratie unghiurilor largi de vizualizare si redarii naturale a culorilor, acest tip de panou este intalnit inclusiv pe monitoarele profesionale folosite de catre editorii foto sau video.

LG 23MP75 este un monitor cu un ecran de tip IPS, cu o diagonala de 23 inch si rezolutie Full HD. Culorile redate de catre acest monitor sunt foarte bune, aspect care se datoreaza faptului ca monitorul vine calibrat din fabrica, asa ca nu trebuie sa mai umblati la contrast sau la alte setari pentru a obtine o imagine buna. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar imaginile sunt redate fara pierderi de detaliu chiar si la unghiuri de 178 de grade. Lipsa limitarilor privind culorile dar si unghiurile largi de vizualizare sunt avantaje directe ce decurg din implementarea unui panou de tip IPS.

Pe langa panou, monitorul vine echipat cu tehnologia Flicker Safe, care elimina palpairea care iti oboseste ochii. Gratie acestei tehnologii, puteti sta in fata monitorului cateva ore bune fara dureri de cap. La propriu si la figurat 🙂 Reader Mode iti protejeaza ochii de lumina albastra produsa de monitor, si ofera conditiile optime pentru a citi. Cu o simpla apasare de buton puteti activa acest mod.

La toate acestea se adauga timpul de raspuns scazut si stabil, precum si tranzitiile line de culoare care fac din vizionarea unui film sau jucatul unui joc o experienta fluida. Exista mai ales printre gameri temerea cum ca timpul de raspuns este un avantaj al monitoarelor TN. Cele 5ms ale acestui model sunt un timp de raspuns bun pentru a putea vizualiza orice imagine in miscare rapida, dar in cazul de fata se adauga superioritatea neta cand vine vorba de culori si unghiuri de vizualizare a panoului IPS. Cei 8 biti si capabilitatea de a afisa in mod real 16.7 milioane de culori fac ca panoul IPS sa fie net superior nu numai la capitolul afisare ci si la tranzitiile „smooth” dintre culori.

Monitorul are stil, cu margini foarte subtiri, iar asta ofera o experienta destul de imersiva cand urmariti un film sau va jucati. Construit dintr-un material care aduce cu cristalul, piciorul monitorului arata foarte bine, iar acest design transparent da senzatia ca monitorul pluteste.

In spate se afla conectica. Avem aici un port VGA, doua HDMI, o mufa audio in si una out. Adica va puteti bucura de o experienta completa, pentru ca monitorul vine cu difuzoare stereo integrate la o putere de 2×5 Watt. Tehnologia Super Energy Saving ofera un consum redus de energie, de doar 21Watt/ora cu luminozitatea setata la maxim.

Navigarea prin menu se face cu ajutorul celor cinci butoane Touch. Meniul este unul simplu, cu toate functiile asezate pe categorii.

Desi punctual, pentru anumite tipuri de activitati gen gaming, pot exista monitoare dedicate cu performante foarte bune, panoul IPS utilizat de LG 23MP75 face ca „overall” acest model sa fie o alegere buna si potrivita pentru o gama vasta de activitati, de la cele de office si pana la productivitate, trecand evident prin gaming sau vizionare de filme si fotografii, capitole la care… straluceste!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Unde il pot gasi ca imi place foarte mult acest monitor!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button