Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Ecranul de 500Hz este real și pune la rușine monitoarele de 360Hz

Monitoarele de gaming au evoluat enorm în ultimii ani și progresul nu pare să se oprească prea curând. Chiar zilele trecute, BOE a prezentat un monitor cu o rată de reîmprospătare a ecranului de 500Hz. Acesta vine cu un panou de 27″ și rezoluție FullHD, iar timpul de răspuns este de 1ms. Însă aceste specificații „de muritori” pălesc în comparație cu rata de refresh.

Pentru cei care se întreabă cine mama naibii e BOE ăsta și ce vrea de la noi, păi este unul dintre cei mai mari producători de ecrane din lume. Tehnologiile dezvoltate de compania chinezească se regăsesc în produse de la Dell, Apple și chiar și LG.

Prototipul prezentat de BOE nu este în stadiu final încă. Producătorul nu a confirmat dacă va intra în producția de masă prea curând, însă nu cred că avem motive să ne grăbim. Încă sunt curios ce trebuie să te joci și pe ce hardware, ca să merite investiția intr-un monitor de gaming la 500Hz. Momentan nici măcar RTX 3080 nu poate menține 500FPS constant în jocuri precum Counter-Strike: Global Offensive, deci mai avem de așteptat până să putem folosi la maxim noul panou.

Și chiar și cu setările la Low în jocuri eSports, nu știu dacă ar fi prea mulți cei care ar putea folosi un monitor atât de rapid. Eu unul am rău de mișcare, iar ultima experiență cu un ecran de 360Hz s-a terminat prost, ceea ce mă face să nu vreau să testez ceva mai rapid de atât.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button