PCTECHTech&IT

De anul viitor vom vedea mai multe monitoare OLED

Tot auzim cum tehnologia OLED va revoluționa piața, dar pe segmentul monitoarelor nu am văzut prea multă mișcare în acest sens. Asta pare că se va schimba de anul viitor, conform veștilor care circulă acum prin presă.

Producătorul de ecrane Japan-OLED ar fi capabil din 2019 să ofere partenerilor săi de afaceri o provizie consistentă de panouri OLED încât să avem parte de câteva produse pe piață. Momentan singurul astfel de model confirmat vine de la Asus, se numește PortART PQ22UC, are o rezoluție de 21.6 inch cu rezoluție 4K, suport pentru HDR10 și 99% acoperire din spațiu de culoare DCI-P3.  Acesta este gândit în mare parte pentru muncă profesionistă, nu pentru gaming.

Dar cei care vor un OLED de gaming vor avea și opțiunea unui monitor cu un panou OLED de cel puțin 120Hz și o diagonală de cam 22 inch. Acesta va suporta o rezoluție de doar 1920×1080. Vom mai vedea pe piață și monitoare cu panouri de 27 de inch, cu suport pentru rezoluția 4K, precum și modele cu panou de 55 inch, tot 4K.

Prețul pentru aceste monitoare nu este deocamdată cunoscut, dar probabil va fi oarecum mare. Nu de alta, dar OLED continuă să fie scump, iar varianta tehnologiei folosită la aceste modele probabil a necesitat ceva mai multă dezvoltare.

Până acum panourile de acest tip au evitat monitoarele pentru că erau garantate să prezinte probleme de ardere. Barele de stare, iconițele de pe desktop și cam orice element static prezintă un risc mare de ardere a ecranului, o umbră a lor rămânând mereu vizibilă pe ecran.

Nu este clar cât de mult rezolvă problema aceasta panourile făcute de Japan-OLED, așa că poate ar fi bine să păstrați un screensaver pe undeva pe acolo. Poate cel cu țevi sau cu șobolanul de la Windows 95, erau foarte frumoase. Și cel cu ferestre zburătoare era frumos. Sau cu prăjitoarele de pâine cu aripi. Ca să nu mai spun de cel cu acvariul.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button