GamingPC&ConsolesTech&IT

Mohawk anunță Old World, un Civ care nu e Civ

Dar este oarecum Civ, aproximativ

Studioul Mohawk Games, responsabil pentru Offworld Trading Company și înființat de designerul lui Civilization 4, anunță un nou joc. Acesta se numește Old World și dacă te uiți puțin încruntat la el cam seamănă cu Civilization, dar are câteva mici diferențe.

În Old World nu vei avea rolul unui nemuritor ce domină asupra unui popor, ci a unui conducător cu o durată limitată de viață, ce trebuie să își justifice pretenția de a fi la cârma destinului unei națiuni/regat/etc. Personajul vostru muritor se naște cu o ambiție și are un număr limitat de ture pentru a o îndeplini. Dacă nu reușește, atunci măcar ar fi bine să îi asigurați niște urmași prin relații cu diverse alte familii nobile, și poate unul din noii membri ai dinastiei vor reuși să își îndeplinească propria ambiție.

Când îndepliniți 10 ambiții, câștigați. Nu cercetați transcendența umană, nu populați Alpha Centauri. Cercetarea, de altfel, funcționează într-un mod diferit față de Civ, sunând mai mult ca opțiunea de „blind research” de la Alpha Centauri. Veți avea de ales între ce să cercetați, jocul urmând să vă rezerve ceva dileme.

Totuși, pare că nu va oferi clasica frustrare generată de acel moment când faceți un cercetaș căruia îi ia 10 ture să treacă printr-o pădure de trei pătrățele. Tot ce faceți în joc este dictat de o rezervă de ordine. Acestea pot fi folosite pentru a mișca o unitate oricât de mult (în limita ordinelor), pentru a construi lucruri, pentru a iniția discuții diplomatice sau pentru a soluționa evenimente.

În stil Crusade Kings 2, jocul vă oferă peste o mie de evenimente ce ar trebui să vă dea bătăi de cap și să vă facă să vă întrebați unde oare au dispărut cele din Civilization. Bine, cred că au fost adăugate iar într-un expansion, am pierdut tangența cu seria după ce Civ 6 m-a întristat mai mult decât ar fi trebuit.

Old World va fi disponibil în Early Access înainte de vara acestui joc prin Epic Games Store.

[Mohawk Games]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button