TECH

Modificări pentru cei care utilizează WhatsApp de pe Android

Ultima versiune de WhatsApp pentru Android (2.8.113) vine cu o facilitate nouă – utilizatorii care au șters din greșeală conținut media (imagini, gif-uri, fișiere audio și video) din memoria internă a telefonului, vor putea acum să-și recupereze aceste date de pe serverele WhatsApp.

Este vorba, bineînțeles, de conținut media trimis și/sau primit prin platforma respectivă.

Pot fi descărcate din nou doar acele fișiere care au fost parte a unor mesaje aflate încă într-un jurnal de chat. În cazul în care conversația a fost ștearsă, datele nu mai pot fi recuperate.

Această facilitate este utilă, în special, pentru utilizatorii de Android care au spațiu de stocare limitat pe telefoanele lor.

În același timp, este îngrijorător faptul că WhatsApp păstrează pe serverele sale conținutul media din conversații, care a fost șters din memoria internă a telefonului. În trecut, pozele sau filmulețele care nu erau downloadate pe telefon se păstrau pe serverele WhatsApp timp de 30 de zile, dar apoi erau șterse.

Compania a declarat în urmă cu două săptămâni că ei colectează foarte puține date despre (și de la) utilizatori și că fiecare mesaj este bine criptat pe tot parcursul conversației.

Având în vedere noile reglementări cu privire la protecția datelor personale (GDPR), ce vor intra în vigoare începând de luna viitoare, compania va trebui să-și revizuiască politica de retenție a datelor personale.

Sursa

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button