MORE

Moderator Reddit pune un user sa scrie un eseu de 500 de cuvinte pentru a scapa de Ban!

In general, atunci cand te duci la scoala, te astepti sa primesti o compunere, o tema pentru acasa sau ceva… asemanator. Pe internet nimeni nu te pune sa faci teme pentru acasa, asta daca nu cumva nu ai vreun curs online. Totusi, un moderator Reddit se pare ca are impresia ca este profesor la scoala sau o autoritate morala ridicata, avand in vedere ca dupa ce a banat un user, a dus intreaga situatie mult prea departe, punand bietul user sa scrie un eseu de 500 de cuvinte despre transfobie  in care explica de ce este „un porc”.

Sincer, eu unul nu m-am putut abtine sa nu rad, avand in vedere ca moderatorul Reddit s-a comportat exact ca un portar Costel care are putere absoluta peste un buton, si numai el poate deschide poarta. Dar, un pic de context nu strica, nu?

Pe Sub-Reddit-ul Planetside 2, un sub-reddit destul de maricel, cu aproape 2000 de utilizatori, un user, intamplator femeie, a postat un item numit „Terran Republic Skirt”. Post care a primit o groaza de atentie si lumea a apreciat munca depusa de userul in cauza. In primul rand pentru ca itemul in sine arata bine si in al doilea rand pentru ca era postat de o fata. Evident, pentru ca discutam despre internet, cineva a facut o gluma proasta. Mai exact CrestfallenWarrior a postat un Gif din Dark Souls care avea scris mesajul: „Amazing trap ahead” – facand misto de faptul ca persoana ar putea sau nu sa fie un transexual. Lucru care s-a dovedit neadevarat, dar raul era deja facut, userul primind ban pentru ca a postat continut trans… fobic. Pe de alta parte, exista glume mult mai proaste pe care acesta le putea face. Dar in fine… internetul.

Problema este ca acest user, CrestfallenWarrior facea misto de un alt user care a postat un comentariu transfobic, dar asta nu l-a oprit moderatorul Reddit sa ii ceara sa scrie un eseu public de 500 de cuvinte, in care sa explice de ce transfobia este un lucru rau. Cu alte cuvinte, credem noi ca i-a cerut sa ii faca lucrarea pentru scoala! Ba mai mult, userul banat ar putea sa nu isi primeasca inapoi accesul la sub-reddit-ul in cauza, asta daca eseul nu este de o „calitate superioara” si nu satisface nevoile moderatorului 🙂 Moderator Reddit

In acest moment Reddit este un sat in care cainii sunt toti Politicly Corect, moderatorii fiind alesi dupa anumite principii sociale, politice, adica sa fie de stanga progresiva si mai ales, trebuie sa fie niste hipsteri care nu au dat cu capul de pragul de sus. Chairman Ellen Pao a spus sus si raspicat ca Reddit nu este o platforma pentru libera exprimare si dreptul la aceast drept fundamental democratic. Cu toate astea, acest gen de comportament nu este nici pe departe unul singular, existand sute de plangeri de abuzuri flagrante din partea moderatorilor. Exista chiar si un Sub-Reddit dedicat acestora pe care il puteti gasi aici.

Voi ce credeti? Sunt curios de parerea voastra, a publicului din Romania, care in mod normal nu are de combatut „bullshit” progresiv pe forumurile din Romania. Totusi, daca ar fi asa! Care ar fi reactia voastra?

Articole asemanatoare

Back to top button