MORE

Modelele autonome Chevrolet Bolt vor circula în curând pe străzile din Manhattan

General Motors și Cruise Automation au anunțat marți că vor fi primii producători care vor testa vehiculele autonome pe străzile publice din statul New York. Mașinile – deși vor avea câte doi șoferi la bord din motive de siguranță – nu vor avea totuși un parcurs ușor! Locația unde vor fi efectuate testele vor fi străzile aglomerate din Manhattan, începând cu prima parte a lui 2018.

Acum câteva luni, Jack, vehiculul autonom fabricat de Audi, a condus parlamentarii din New York pentru a îi familiariza cu tehnologia mașinilor fără șofer. Dar chiar și Audi se referă la Jack ca având autonomie doar de nivel 3, și se deplasează doar pe autostrăzi divizate. Cruise și GM vor testa vehicule de nivelul 4, care sunt mult mai capabile, și care ar trebui să poată conduce pe o rută completă fără intervenția umană.

GM a cumpărat Cruise pentru mai bine de 1 miliard de dolari în 2016, iar de atunci a tot testat vehicule fără șofer în San Francisco, Detroit, Scottsdale și Arizona. Cruise a terminat de produs acum a treia generație de vehicule autonome, bazate pe mașina electrică Chevrolet Bolt.

Manhattan va fi o adevărată provocare pentru mașinile robot. Străzile din Manhattan sunt un infern alcătuit dintr-o aglomerație de gropi, parcări duble și chiar triple, cu un trafic pietonal și rutier cum nu se mai găsește nicăieri în alte părți ale țării. Dacă mașinile autonome se vor descurca în acele condiții, cu siguranță se vor putea descurca și oriunde în altă parte!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button