MORE

Modele noi de PC-uri de gaming de la Lenovo

PC Gaming-ul nu este tocmai ieftin. Obiectiv vorbind, sa iti cumperi un PC Power House care sa ruleze totul la maxim si sa nu scada la cadre este o achizitie costisitoare. Sigur, exista reversul medaliei, si sa cumperi un sistem „din magazin” care pare bun, dar de cele mai multe ori nu este.

Aici intra in calcul producatorii de sisteme special proiectate pentru gaming. Avem pe piata cativa astfel de producatori. Clevo, Alienware, Origin, Asus ROG si mai nou in aceasta hora a intrat si Lenovo, care, pana acum ceva timp se uita doar catre piata Professional (cu statiile grafice), Prosumer sau Mid to Low End. Practic acolo sunt bani, pentru ca se cumpara in masa si preturile sunt mici. Ei bine, de doi ani lucrurile nu mai stau asa. Lenovo au in portofoliu in acest moment unul dintre cele mai ieftine si mai bune laptop-uri cu doua placi. La acest laptop de gaming, se adauga si alte cateva produse anuntate la IFA 2014.

Dar, de ce am ales sa scriu un articol separat despre Lenovo si Gaming? Raspunsul este simplu! Pentru ca sunt destul de accesibile. Noile produse Lenovo de la IFA nu sunt numai aratoase, dar vin motorizate cu procesoare Intel si au preturi foarte bune, cel putin comparativ cu cele ale competitiei. PC Gaming

Primul venit, primul servit, in acest caz Y70. Un laptop de gaming cu o diagonala de 17 inch si un procesor i7 de ultima generatie, acompaniat de o placa video NVIDIA GTX. Ca design nu pot spune decat ca arata surprinzator de bine. Venturi mari pentru a asigura racirea, taste iluminate si un ecran surprinzator de clar, cu un colorit bun. Indicat pentru gaming? Da! De ce? Pentru ca…16 GB RAM, 1 TB stocare, iar aici vorbim doar una dintre variatiile ce urmeaza sa apara. Mai mult ca sigur va exista un model cu 2 placi video, 16 sau 32 gb RAM si SSD. Plus ca discutam despre un desgin modular, asta inseaman ca poti sa ii mai adaugi si tu una alta cand te plictisesti. Pret  $1,299. Data lansarii la raft? Octombrie!

Acum ca am vorbit despre portabile, haideti sa trecem la devoratoarele de pixeli. ERAZER X315! La prima vedere mi-a adus aminte de sistemele Origin de acum patru ani, design-ul carcasei fiind oarecum similar. Unghiular si extrem de aratos, ERAZER X315 se impune pe birou fara doar si poate. Si daca designul totusi nu-i va convinge pe unii, pentru ceea ce ascunde sub capota, trebuie luat in seama.

ERAZER X315 vine pe o arhitectura AMD. Ce inseamna asta? Bani mai putini, dar perfomanta in jocuri. Din ceea ce am putut afla, este vorba despre o placa video AMD Radeon R9, un procesor quad core, inca nespecificat, 2 TB de stocare… SSD (pentru ca de ce nu), pana la 12 GB RAM si o placa de sunet dedicata 7.1. Iar la final partea interesanta. Toate astea la un pret de  599 $. Nu…nu am uitat un zero. Asta este pretul recomandat de cei de la Lenovo pentru acest sistem. De asta am ales sa scriu acest articol.

Cu aceste doua sisteme Lenovo vin in forta pe piata de PC Gaming cu preturi mici! De unde pana acum ne-am obisnuit sa platim pentru niste sisteme de gaming cu un rinichi si ceva pe deasupra. Oare sa fie un nou rasarit pentru PC Gaming? Ramane de vazut pe viitor. Pana atunci, privirile catre Lenovo. Par sa vrea sa faca ceva!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button