PC

MNT Reform este un laptop modular

Cei care visează la un viitor în care vor avea parte de un PC portabil cu adevărat configurabil, ce poate fi asamblat pe cont propriu la nevoie, au încă o posibilitate la orizont, sub forma lui MNT Reform.

Aflat deocamdată la stadiul de prototip, Reform este făcut de compania germană MNT Media and Technology și este construit cu ideea de a putea fi modificat după bunul plac de utilizator. Asta înseamnă că elemente precum tastatura pot fi înlocuite cu ceva care să se potrivească mai bine cu nevoile personale, track-pad-ul la fel, momentan fiind reprezentat de o bilă atașată la un senzor PMW3360, și majoritatea celorlalte componente.

Un dezavantaj major pe care îl area deocamdată acest prototip este că se folosește de un chipset i.MX6 cu patru nuclee ARM, ce nu este tocmai nou. Motiv pentru care acest sistem este deocamdată capabil să ruleze lucruri precum Quake 3, nu Doom. totuși, funcționează binișor în alte aplicații, și există o șansă ca următorul prototip să folosească o variantă îmbunătățită a chipset-ului, sub forma lui i.MX8.

Motivul pentru care s-a apelat la acest chipset, și nu la ceva ca Ryzen sau orice procesor AMD este că nu sunt comenzi ascunse sau hardware de control inaccesibil. Așa că nu doar că este un laptop pentru cei care vor își asambleze propriul sistem, dar și pentru cei care vor ca acel sistem să nu îi spioneze doar pentru că cineva n-a rezolvat o problemă de securitate din cutia neagră pe care o îngrămădește în fiecare procesor de pe piață.

Un laptop ca Reform va costa în jur de 500 spre 700 de euro, chiar mai mult dacă se optează pentru folosirea unui ecranu de tipul E-ink. Nu este clar când va fi disponibilă o variantă pentru publicul larg.

[Boing Boing]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button