MORE

Mixerul vertical: ghid de cumparare

Printre aparatele electrocasnice mici pentru utilizare zilnica, mixerul vertical este indispensabil pentru a obține in cel mai scurt timp sosuri, maioneza, shake-uri, supe pentru copii, etc. Marele avantaj al acestor mixere este ca poate fi folosit pentru orice tip de ingredient, de la cel mai moale și maleabil (lapte) pana la cel mai consistent (cartofi, mere).

mixer2

Este un accesoriu multifuncțional cu pret accesibil si cu oferta foarte variata in magazine. Cum faci alegerea cea mai potrivita? La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un mixer vertical?

Blenderul pentru uz casnic este foarte versatil, practic, si compact, are cam 30 cm și este ușor de curățat, chiar in masina de spalat vase pentru ca este realizat din oțel inoxidabil sau plastic.

In ceea ce priveste partea estetica, nu exista diferente majore de la un model la altul: blenderul are o formă alungită, în scopul de a fi folosit cu ușurință în orice tip de container (oală sau pahar gradat) și un cablu lung, care permite să-l utilizați cu ușurință în bucătărie. Unele modele de ultima generatie sunt fără fir și ruleaza pe baterii reîncărcabile. Mânerul este ergonomic si este fabricat din material anti-alunecare. Mixerul verical este foarte ușor în comparație cu un bătător convențional și economisește spațiu în bucătărie.

mixer3

Este foarte important sa folositi vasul potrivit in functie de mancarea pe care doriti sa o mixati. In cazul produselor alimentare foarte lichide și containerelor foarte joase, riscati sa murdariti intreaga bucatarie. Modelele de ultima generatie sunt echipate cu accesorii care permit amestecarea diverselor tipuri de alimente. Pe langa paharul gradat, cumparatorul primeste si un vas generos in care sa se poata amesteca alimente cu consistenta diferita.

Nu intotdeauna cel mai puternic motor este si cel mai bun. Nu uitati ca există ingrediente care sunt amestecate delicat sau alimente care necesită un tratament mai energic.

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button