MORE

MIT deazvolta un dispozitiv care poate vedea prin pereti

Daca vi se pare cumva ca tehnologia nu este inca suficient de intruziva in acest moment, mai asteptati putin, pentru ca MIT a dezvoltat un dispozitiv capabil sa vada prin pereti.

Cativa oameni cu foarte mult timp liber, imaginatie si pricepere de la MIT au gasit o metoda prin care sa foloseasca de unde radio pentru a vedea prin pereti.

Dispozitivul, numit RF-Capture, este capabil sa detecteze un om printr-un perete destul de gros, redand cu acuratete miscarile mainilor si pozitia in care se afla subiectul. Este capabil chiar sa deosebeasca intre persoane diferite, atat timp cat nu au exact aceleasi dimensiuni.

Senzorul functioneaza prin emisia de unde radio printr-un perete, iar atunci cand acestea intalnesc o suprafata, se reflecta si inregistreaza un semnal. In alte cuvinte, la fel ca un radar, numai ca acesta functioneaza prin materie solida si are o acuratete a foarte buna pentru detectarea miscarii, multumita software-ului care poate sa suprapuna mai multe capturi pentru a reda o imaginie a subiectului.

Desigur, nu se pot vedea detalii despre persoanele scanate, dar suficiente incat sa se poata aproxima identitatea cuiva. Nu e tocmai puterea lui Superman de a vedea prin pereti, dar este un pas in directia corecta… sau gresita, depinde cat de paranoici sunteti.

[BGR]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close