PC

Misteriosul Radeon R9 285X a fost găsit

Cu ani și ani în urmă, tot umbla vestea că AMD urma să lanseze o placă video nouă din seria 200, una care să mai compenseze pentru faptul că în afară de R9 290 și 290X toate modelele erau rebrand-uri de la seria 7000. Astfel s-a născut Tonga, procesorul grafic ce a stat la baza lui R9 285.

Dar mai trebuia să fie o placă video. Informații tot circulau cum că un R9 285X ar fi pe punctul de-a ataca, oferind performanță și mai bună, dar și un consum de energie ceva mai mare.

Această palcă video nu a văzut vreodată lumina zilei în mod oficial, deși procesorul grafic în sine, Tonga XT s-a materializat apoi în iMac-uri și în cele din urmă în Radeon R9 380X.

amd-radeon-r9-285x-pcb

Iar acum, placa video originară, cea care trebuia să își facă apariția cu ani în urmă,  a fost zărită și chiar testată. Designul sistemului de răcire chiar este neobișnuit pentru unul standard, AMD preferând stilul de suflantă, nu cel cu două ventilatoare normală.

r9-285x-tonga-xt

În ceea ce privește performanța, testat în Time Spy, noul test ed la 3D Mark, placa video este clar mai bună decât R9 285. Însă nu prea se ridică la nivelul modelelor mai noi, precum un RX 470.

r9-285x-time-spy

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button