MORE

Minunea overclock-ului Skylake incepe sa dispara

Zvonul nu mai este zvon, iar minunea nu mai este minune. Abilitatea de a face overclock pe procesoarelor Skylake non-K, cele care in mod normal erau blocate si nu suportau overclock, incepe sa dispara.

Asrock anunta ca cea mai noua varianta a BIOS-ului pentru placile sale de baza va dezactiva functia de Sky OC, care ar fi permis modificarea frecventei procesoarelor Skylake pe placile de baza din seria Z170.

Aceasta schimbare vine la ceva timp dupa ce compania a dezvaluit ca nu va mai produce placi de baza din afara seriei Z170 care sa permita overclock pentru aceste procesoare. Acele placi de baza au fost anuntate chiar luna trecuta la CES.

Nu a fost anuntat un motiv pentru indepartarea acestei functii, dar in acest update de BIOS este inclus si unul de microcod pentru procesor, asa ca ar putea avea o legatura intre ele.

Zvonul de la inceputul saptamanii indica posibilitatea ca Intel sa ceara impiedicarea overclock-ului pentru procesoarele Skylake non-K, deoarece ar putea duce la defectarea lor pe termen lung si la o alta varietate de erori.

[Tom’s Hardware]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close