MORE

Ministerul Familiei din Turcia crede ca Minecraft-ul e prea violent. Nu si abuzarea femeilor!

Ridicolul atinge noi cote in Turcia, dupa ce Ministerul Familiei si Politicilor Sociale a anuntat ca Minecraft-ul ar trebui interzis pentru ca este un joc… prea violent!

Da, ai citit bine, un joc in care dobori copaci, plantezi grau si construiesti fortarete este considerat violent intr-o tara ca Turcia. Un raport intocmit de acest minister mai arata ca multiplayer-ul in Minecraft ar putea duce la cazuri in care copiii isi vor bate joc unii de altii, lucru care-i va afecta pe viitor. Potrivit ziarului Haberturk, citat de BBC, raportul ministerului spune: „Desi jocul poate fi vazut ca un stimulent pentru creativitatea copiilor, lasandu-i sa construiasca ferme, case si poduri, creaturile trebuie ucise pentru a proteja aceste structuri. Pe scurt, jocul este bazat pe violenta”.

Ce nu spune ministerul este ca Minecraft-ul are diferite moduri de joc, intr-unul dintre acestea – Creative – nefiind nevoie sa „cutitezi” vreo vietate care-ti ameninta proprietatile. Mojang, studioul care a facut jocul, spune ca aici este o problema de perspectiva: „Lumea Minecraft-ului poate fi un loc periculos: este locuita de monstri infricosatori care apar de nicaieri, in noapte. Trebuie sa te aperi impotriva lor ca sa supravietuiesti. Daca jucatorii considera acest nivel de conflict imaginar ca fiind unul suparator, noi ii incurajam sa joace modul Creative sau sa activeze setarile pentru modul Peaceful. In aceste doua variante, monstrii nu-i vor mai deranja pe jucatori!”.

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button