Gaming

Minecraft VR este pe drum

Seara trecută, în cadrul evenimentului Oculus Connect 2, a fost dezvăluită o colaborare directă dintre Microsoft și Oculus pentru dezvoltarea și lansarea pe piață a unei variante a lui Minecraft gândită pentru realitate virtuală.

Proiectul se află în lucru de ceva vreme, John Carmack (co-creator al lui Doom și Quake), fiind atât de preocupat de Minecraft în ultima vreme, încât colegii săi considerau că el lucrează mai mult pentru Microsoft de câteva luni.

Când Oculus Rift va fi lansat anul viitor, varianta compatibilă cu realitate virtuală a lui Minecraft va fi scoasă la vânzare pe Windows Store și pe Oculus Store. O dată mai exactă de „primăvara lui 2016” nu este disponibilă.

Jocul va funcționa în mare parte normal, fiind bazat pe varianta actuală a lui Minecraft din Windows 10, dar experiența este alterată pentru a se adapta noului punct de vedere.

Tranziția către VR presupune mai mult de simpla blocare a camerei în first person, necesitând schimbarea modului în care se comportă camera pentru a oferi senzația de prezență în mediu.

Minecraft a devenit în ultimul an un loc de experimentare pentru tehnologie nouă, atât Oculus cât și Microsoft folosind jocul pentru a testa implementările lor ale conceptului de lume virtuală. De ce Minecraft? Pentru că este grafic foarte simplist, nu necesită în sine hardware atât de performant încât ar consuma toate resursele sistemului, dar și pentru că este în acest moment foarte popular, în special cu un public mai tânăr, pentru care adoptarea de tehnologie nouă este mult mai rapidă.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button