GamingPC&Consoles

Un jucător de Minecraft a creat întregul univers în joc

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri având un playerbase imens și o mulțime de jucători care construiesc toate nebuniile imaginabile. Fie că vorbim despre construcții gigantice tixite cu detalii faine, ori despre un calculator complet funcțional pe care să te joci DOOM, în jocul ăsta cam orice este posibil. Dar creația lui ChrisDaCow, un youtuber destul de mic până acum, întrece limitele a orice s-a mai construit vreodată în acest joc. Acesta a creat universul, cu planete, stele și chiar și-o gaură neagră.

Munca la acest proiect a durat o lună și jumătate, timp în care Chris s-a folosit de unelte precum WorldEdit pentru a crea toate aceste structuri. Dar să nu credeți că dacă a folosit câteva moduri a trișat, întrucât putem vedea în videoul de mai jos munca depusă de acesta. A fost nevoie de matematică, de ore întregi de proiectare și sesiuni de trial & error pentru a pune bazele proiectului. După aceea, youtuberul a construit bucată cu bucată tot ce puteți vedea. Și de departe cea mai impresionantă construcție mi se pare gaura neagră.

Bine, să nu credeți acum că cineva a inclus întregul univers la scară în Minecraft. Proiectul include în schimb o mulțime de puncte de reper precum Soarele și planetele din sistemul nostru solar, Stâlpii Creației, o gaură neagră inspirată de filmul Interstellar (2014) și o reprezentare a întregului univers și modului în care nenumăratele galaxii și stele sunt legate unele de celelalte. Dar cu atâtea elemente care trebuiesc randate, mă întreb cât de mare este impactul asupra sistemului care rulează jocul.

Chiar dacă este un joc popular printre copii și mulți îl critică pentru grafica sa 8-bit, Minecraft este o platformă sandbox extrem de bună pentru tot felul de proiecte grandioase. Creația lui ChrisDaCow este doar una dintre multele nebunii pe care jucătorii le-au construit de-a lungul timpului și acum că am văzut videoul ăsta, parcă mi-a venit și mie cheful să intru în Minecraft să construiesc o dărâmătură de casă din 16 blocuri de lemn și un geam. Ce să și faci? Nu toți suntem înzestrați.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button