PC&Consoles

Minecraft refacut in Unreal Engine 4

Minecraft este un joc extrem de popular, dar de obicei tinde sa mearga precum o molusca anemica, fiind construit pe Java si ca urmare groaznic la partea de performanta. Asa ca nu ar fi frumos daca s-ar gasi un mod de-al porta intr-un motor grafic adevarat? Poate Unreal Engine 4.

Tocmai asta a facut un individ foarte curios, reusind sa creeze in Unreal 4 un joc foarte asemanator, de-a dreptul identic, cu variantele mai vechi ale lui Minecraft, inainte sa capate lucruri precum dragoni.

Chiar daca pastreaza aceeasi directie artistica pixelata, se pot vedea efecte foarte avansate de iluminare, ocluziuni ambientale si acel sentiment ca si-ar putea face aparitia in orice moment un Necris Phayder in locul unui creeper.

Partea impresionanta este ca pentru construirea acestui joc nu s-a folosit programare. In schimb, creatorul sau, un individ numit John Alcatraz, a utilizat functia Blueprint a motorului, care in esenta permite realizarea unui joc intreg fara nici un fel de programare, doar scriptare vizuala.

Cei interesati pot descarca jocul de aici.

[Kotaku]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Este desutul de frumos, dar nu poti sa faci nimic in el… Nu ai sistemul de crafting, nu ai inventar, nu ai aproape nimic, poti sapa 15 blocuri in jos si gata 🙂 ideea este buna dar ar trebui sa o dezvolte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button