GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Minecraft luptă împotriva cenzurii

Și nu în sensul cel pueril

De obicei, când vorbim de cenzură și jocuri video, lucrurile tind în marea majorității din cazuri să se rezume la lucruri pe care poți sau nu să le spui într-un chat la un joc de multiplayer. Dar săptămâna trecută s-a întâmplat ceva ce a elevat Minecraft la un nivel cu totul nou, neașteptat și demn de admirație. Minecraft a devenit un bastion împotriva cenzurii.

Jocul găzduiește acum o bibliotecă masivă, ce nu doar că arată de parcă a fost făcută de oameni ce aveau foarte mult timp liber, dar chiar conține lucruri utile. Un parteneriat dintre Reporteri Fără Frontiere, BlockWords și MediaMoncs a dus la crearea unei hărți numite The Uncensored Library.

Acest edificiu virtual, cu o greutate de 72.8MB, conține un număr foarte mare de articole scrise de diverși jurnaliști din lume a căror lucrări au fost cenzurate, interzise, sau a căror viață a fost a amenințată și un unele cazuri nefericite curmată în exercitarea vocației lor.

Biblioteca poate fi descărcată și explorată de oricine dorește. Trebuie doar ca să aveți un exemplar de Minecraft la îndemână și veți putea să aprofundați materialele jurnalistice pe care unele țări le-au considerat a fi incomode.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button