MORE

Minecraft folosit de Microsoft pentru a invata copii programare

Nimeni nu neaga faptul ca Minecraft nu sustine creativitatea. Ba mai mult, intreg jocul este construit in jurul acestui cuvant, dovada ca utilizatorii au realizat unele din cele mai nastrusnice creatii prin intermediul Minecraft, un user chiar resusind sa realizeze un procesor functional folosind blocurile din joc. minecraft

Microsoft a luat aminte la faptul ca Minecraft poate fi o unealta educationala perfecta pentru tinerele minti, dorind astfel sa ii invete pe micuti … programare. Aceasta intrebuintare didactica poate sa fie folosita chiar acum de catre un profesor sau parinte, Microsoft oferind o serie de tutoriale in limba engleza pe site-ul Code.org, tutorial care te lasa iti inveti copilul sau elevul, bazele programarii folosind Minecraft.

Nu este un proces atat de complicat, avand in vedere ca discutam de comenzi simple precum ” turn left” sau „Destroy Block”, dar oferi sansa micutului atat sa invete  bazele programarii, dar si limba engleza, un parinte castigand pe doua fronturi. Este o initiativa demna de laudat din partea Microsoft si putem spune ca am sprijini un asemenea program in scolile de la noi din tara. Pe de alta parte, suntem curiosi de parerile voastre: Merita Minecraft implementat in programa scolara de la noi din tara? Si doi: Voi de unde ati invatat engleza? De la televizor sau cu ajutorul jocurilor video?

[Code.org]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close