GamingPC&ConsolesTech&IT

Minecraft face 10 ani, iar Notch nu este invitat

Minecraft a fost lansat acum aproape un deceniu, prima versiune publică fiind disponibilă publicului larg pe 17 mai 2009. Microsoft va marca aniversarea, desigur, dar o parte semnificativă a istoriei jocului este lăsată în trecut. Markus „Notch” Persson nu va face parte din eveniment.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat pentru Variety:

Comentariile și opiniile sale nu reflectă cele ale Microsoft sau Mojang și nu sunt reprezentative pentru Minecraft.

În martie, numele său a fost, de asemenea, eliminat din ecranul de meniu al lui Minecraft, care anterior includea mesaje precum „Made by Notch” și „The Work of Notch„, printre alte sintagme. Un patch recent a adăugat o grămadă de noi fraze în timp ce a scos toate referințele către el, deși Notch încă mai apare în lista de credite.

Persson a vândut Minecraft companiei Microsoft în 2014 și de atunci a trecut de la dezvoltarea jocurilor video la tweet-uri controversate (care promovează violența, discriminarea, homofobia și fascismul, printre altele). Nu este deloc surprinzător că Microsoft încearcă să distanțeze jocul care are un rating pentru întreaga familie de creatorul său.

Notch nu a avut nimic de-a face cu Minecraft în ultimii cinci ani, iar lista celor care au lucrat și susțin jocul este mult mai mare decât un singur individ, deci chiar și fără tweet-urile sale, este cumva logic ca lumina reflectoarelor să fie îndepărtată de la un individ și să se îndrepte către o întreagă echipă.

Aniversarea de 10 ani a lui Minecraft va avea loc pe 17 mai.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button