GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Minecraft este din nou în trend

Minecraft este unul dintre cele mai populare și de succes jocuri din istorie. Microsoft a publicat recent noua situație actuală a vânzărilor pentru întreaga franciză – și este imensă.

Directorul de artă al jocului, Saxs Persson, a declarat într-o postare de blog că franciza – care a debutat pe PC cu 10 ani în urmă în 2009 – a depășit acum 176 de milioane de exemplare vândute. Aceasta numără copii vândute pe toate platformele. Jocul a vândut o copie în aproape toate țările din lume, a adăugat Persson. Sunt aici incluse cel puțin patru exemplare vândute în Antarctica.

Jocul a fost lansat pe PC, dar acum este disponibil pe aproape orice platformă care suportă jocuri, inclusiv console, mobile și multe altele.

Acum aproape trei ani, în iunie 2016, dezvoltatorul Mojang a anunțat că totalul de vânzări a fost de 106,85 milioane de exemplare, astfel încât vânzările au continuat să crească constant de atunci.

Nu numai că foarte mulți oameni au cumpărat Minecraft, dar aceștia îl și joacă foarte mult. După ultima numărătoare a celor de la Microsoft, jocul are 91 milioane de jucători lunar, ceea ce este cu multe milioane în fața lui Fortnite.

Având în vedere succesul imens al jocului, ați putea crede că Microsoft ar dori să lanseze o continuare de sine stătătoare, dar asta nu se va întâmpla prea curând – sau vreodată. Dacă Microsoft ar lansa Minecraft 2, baza jucătorilor ar putea fi fracturată, pe măsură ce unii ar trece mai departe la noul joc, iar alții ar rămâne cu originalul. În timp ce Microsoft ar putea face acest lucru teoretic și în continuare să scoată bani buni din asta, este mai logic să păstreze comunitatea împreună, potrivit șefului companiei Minecraft, Helen Chiang.

Încercăm să păstrăm comunitatea împreună. De aceea actualizările noastre sunt gratuite și nu vrem să le cerem jucătorilor să treacă de la Minecraft 1 la Minecraft 2. Vrem ca ei să se bucure de Minecraft și există și alte modalități prin care putem extinde jocul care sunt mai semnificative și mai apropiate de ceea ce ne dorim noi să fie, decât să lansăm o altă iterație în felul în care fac cele mai multe alte francize.

Apropo de jocuri care au vândut un număr de exemplare de neconceput, Take-Two tocmai a anunțat că Grand Theft Auto V a vândut aproape 110 milioane de exemplare.

Sunt în curs de dezvoltare mai multe jocuri Minecraft noi, inclusiv un joc AR numit Minecraft Earth și un proiect în stil dungeon-crawler denumit Minecraft Dungeons.

Microsoft a achiziționat Minecraft și studioul producător Mojang în 2015 pentru suma de 2,5 miliarde de dolari. Creatorul jocului, Markus „Notch” Persson, nu mai este implicat în franciză, iar Microsoft se distanțează de el în urma opiniilor sale controversate.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button