GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Minecraft Earth mută acțiunea în lumea reală

Microsoft a dezvăluit următorul pas în evoluția lui Minecraft, cu ocazia aniversării a 10 ani de existență a jocului. Noua iterație a jocului ia forma uni joc de Android și iOS gândit special pentru a fi integrat în lumea reală, după cum ne-a tot amăgit compania încă de la primele demonstrații pentru conceptul HoloLens.

Jocul se numește Minecraft Earth și poate fi considerat o adaptare în stil Pokemon Go a conceptului, ceva mai complex decât creația celor de la Niantic. Minecraft Earth vă permite să vă construiți, la scară mică, propriul vostru colțișor din lume, fie de unul singur, fie în mod cooperativ, așa cum am tot văzut în acele prezentări făcute de Microsoft pentru HoloLens. Apoi, veți putea lua acea construcție și o puteți plasa în lumea reală, la o scară de 1:1 cu realitatea. Efectiv, vă veți putea plimba prin propria voastră creație, telefonul fiind mica fereastră prin care veți putea admira această lume virtuală, suprapusă peste cea reală.

În lumea reală nu veți fi singuri, nu doar pentru că va fi plină cu alți jucători ce vor avea propriile lor cazemate, dar și pentru că lumea „reală” va fi populată cu tot soiul de creaturi pe care va trebui să le înfruntați, sau pe care le puteți recruta pentru a vă decora creațiile. Veți mai putea descoperi și diverse resurse ce vă permit să extindeți construcția voastră.

Minecraft Earth va fi disponibil din această vară sub forma unui beta test limitat, nefiind deocamdată informații despre lansarea sa efectivă. Important este că jocul va fi gratuit și, din câte se pare, fără loot boxes.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button