GamingRSS PaginaDeMedia

Minecraft cu Ray Tracing ofera o noua experienta vizuala pentru gameri

Minecraft vine din nou, doar ca de aceasta data, cel mai bine vandut joc din lume introduce suportul RTX. In acest fel, gamerii din intreaga lume se vor putea bucura de o experienta de joc mai vie ca niciodata. Minecraft RTX se va folosi de intreaga capacitate a tehnologiei ray tracing pentru o grafica mult mai realista.

Am lucrat alaturi de Mojang Studio pentru a crea cel mai performant ray tracing si AI pentru Minecraft, iar rezultatele sunt absolut incredibile. Exista foarte mult entuziasm din partea comunitatii de Minecraft cu RTX si suntem nerabdatori sa vedem ce vor crea.

Jeff Fisher, Senior VP for Gaming, NVIDIA

Incepand cu data de 16 Aprilie, ora 20:00, jucatorii de Minecraft pe Windows 10 vor putea descarca gratuit varianta beta a update-ului mult anticipat, unde vor avea parte de o experienta grafica de ultima generatie care include ray tracing in timp real, materiale mai realiste si DLSS 2.0. De asemenea, NVIDIA ofera jucatorilor si sase noi lumi de Minecraft pe care le pot descarca gratuit din Marketplace, pe care le pot experimenta pentru a vedea beneficiile aduse de ray tracing.

Ray Tracing pentru Minecraft

NVIDIA impreuna cu Microsoft si Mojan Studios, dezvoltatorul Minecraft, a adaugat o forma de ray tracing numita path tracing pentru versiunea de Windows 10 a jocului. Path tracing simuleaza modul in care lumina este transportata intr-o scena. Prezinta un model unificat de calculare a luminii pentru mai multe tipuri diferite de efecte care, in trecut, au fost implementate separat folosind rasterizare sau randare hibrida. Printre acestea, se numara:

  • Lumina directa de la soare, cer si alte surse de lumina
  • Umbre realiste
  • Lumina emisiva din suprafete precum glowstone sau lava
  • Iluminare globala
  • Reflexii precise in apa si pe suprafete metalice
  • Materiale transparente precum vitralii, apa si gheata cu reflexie si refractie
  • Ceata volumetrica si raze de lumina

NVIDIA readuce jocurile la viata

Ray Tracing a fost adaugat in Minecraft folosind API-ul Microsoft DirectX 12 Ultimate. Placile grafice NVIDIA GeForce RTX sunt singurele placi video care dispun de nuclee dedicate pentru RT, care permit jocurilor sa beneficieze de tehnologie. Jocul va dispune, de asemenea si de NVIDIA DLSS 2.0. Folosind RTX Tensor cores, DLSS 2.0 este o retea neuronala de tip deep learning care imbunatateste framerate-ul in timp ce genereaza imagini mai placute si mai clare. In Minecraft cu RTX, DLSS 2.0 ofera o performanta mult mai mare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button