GamingPC&ConsolesTech&IT

Minecraft nu mai poate fi jucat pe consolele de generație anterioară

În urma anunțului făcut la începutul acestui an, Microsoft și Mojang au venit cu vești proaste pentru proprietarii Minecraft pe sistemele de jocuri mai vechi. Marțea aceasta a marcat sfârșitul dezvoltării pe ramura „legacy” a popularului joc.

Asta înseamnă că dacă jucați în continuare Minecraft pe prima consolă pe care a apărut, și anume Xbox 360, patch-ul de 1.83 din această săptămână este ultima pe care vă puteți aștepta sa o mai primiți. Același lucru este valabil și pentru proprietarii jocului pe PlayStation 3, Wii U și PlayStation Vita.

Cele mai multe dintre versiunile moderne ale jocului, de la iOS și Android la PC și consolele „actuale”, au fost unificate de către dezvoltatorul Mojang la începutul acestui an. Această versiune a provenit din varianta de bază „Pocket Edition” și mai târziu a devenit cunoscută sub numele de ediția „Bedrock„. Pe de altă parte, platformele mai vechi menționate mai sus au rămas în grija dezvoltatorului scoțian independent 4J. Relația Microsoft cu 4J a început în era Xbox 360 cu portările clasice ale titlurilor dezvoltate de Rare, Banjo-Kazooie și Perfect Dark (care au fost portate din versiunile lor originale N64, datorită proprietății actuale a acestor francize).

4J a confirmat știrea patch-urilor finale marți dimineață prin postarea unei imagini a kiturilor de dezvoltare a consolelor mai vechi deconectate și aranjate pe un perete.

Un tweet din partea studioului afirmă următoarele:

Pe măsură ce ne pregătim kiturile de dezvoltare Xbox 360, PS3, PS Vita și Wii U, suntem tot nostalgici.

Acest patch include aceleași caractere noi „mob” care pot apărea aleatoriu în versiunile Bedrock ale jocului (inclusiv pisicile și panda) împreună cu alte corecții de erori. Astfel, aceasta pare a fi ultima dată când cineva se poate aștepta la o paritate de caracteristici între versiunile actuale și cele din generația anterioară ale lui Minecraft.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button