MORE

Minecraft capata un limbaj de programare functional

Minecraft este un loc minunat pentru a experimenta cu tot soiul de concepte, cum ar fi realizarea unui interpretor de BASIC in totalitate functional.

Ati citit bine, Minecraft acum nu doar ca are procesoare care pot fi programate in cod binar, dar are pana si un interpretor care permite citirea de cod BASIC scris direct din joc, care apoi poate fi folosit fie pentru a returna rezultate simpliste, cum ar fi gasirea unor numere prime, fie pentru a controla entitati din joc, precum mineri automatizati.

Intregul script pentru Minecraft BASIC poate fi descarcat de aici, pentru cei care sunt curiosi sa vada cum functioneaza acest limbaj de programare antic si defunct intr-un joc.

Raspunsul ar trebui sa fie destul de evident, functioneaza lent. La urma urmei, Minecraft are un ceas intern de doar 20MHz, si chiar daca asta ar fi viteza luminii pe langa procesoarele pe care rula BASIC in anii ’70, modul prin care este citit fiecare caracter si este decodata fiecare linie de cod implica kilometri peste kilometri mecanisme Minecraftiene, care tind sa fie foarte lente, si a caror constructie a durat mai bine de doua saptamani.

Totusi, priviti partea buna, atunci cand treceti la un HC, viteza sa are sa vi se para de-a dreptul uluitoare pentru programare in BASIC pe langa Minecraft.

Alternativ, ati putea incerca sa jucati Colobot.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button