Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Minecraft este folosit la testarea de AI-uri

/
/
/

AI-urile sunt in atentia publicului in ultima vreme, AlphaGo reausind sa isi termine mini-campionatul de Go cu Lee Sedol cu scorul de 4 la 1. Dar sunt si alte jocuri pe care AI-urile le invata, precum Minecraft.

Da, Minecraft. Microsoft are in acest moment o initiativa care permite folosirea jocului pentru testarea de AI-uri. Avand numele AIX, acest proiect permite cercetatorilor sa isi testeze si educe retelele neurale in Minecraft, folosind infrastructura jocului, ecomisind astfel resurse pentru dezvoltarea unei solutii proprii de testare.

Ideea de baza este ca pana si cele mai simple elemente ale jocului necesita un proces de invatare, cum ar fi traversarea terenului fara a pica in apa sau in lava. De acolo se poate trece la elemente mai complexe, ca navigarea printr-un labirint facut in Minecraft sau evadarea dintr-o capcana mortala plina cu tepi, dinamita si motive ulterioare pentru ca Skynet sa fie foarte suparat pe rasa umana.

Puteti afla mai multe detalii citind documentul pregatit de echipa din spatele proiectului.

Desigur, ar mai fi si o provocare aditionala pe care proiectul AIX ar putea sa o adauge, cum ar fi jucatori de Minecraft. Spre exemplu, daca un AI ar da peste jucatorul din clipul video de mai jos, atunci sansele ca inteligenta artificiala sa planuiasca in mod activ distrugerea planetei sunt maxime.

[The Register]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar