PC&Consoles

Might and Magic Showdown va fi închis la finalul lunii

Ubisoft continuă relația sa indecisă cu fanii seriei Might and Magic, anunțând că cel mai recent titlu din serie este anulat.

Jocul purta numele Might and Magic Showdown, și fost lansat pe Steam, prin Early Access, la începutul acestui an. De atunci nu pare să fi atras prea multă atenție din partea publicului, conform datelor de pe SteamSpy avand sub 3000 de jucători. Este destul de ușor de înțeles de ce nu a fost foarte popular, fiind un joc de pictat miniaturi importate din titlurile Ubisoft ale francizei, ce puteau fi folosite apoi în lupte împotriva altor jucători. Prin comparație, restul francizei este compusă din TBS-RPG-uri, RPG-uri, un joc de acțiune first person, un counter-strike cu magie, un joc third person de acțiune și acele chestii de pe DS. Doar primele trei concepte chiar au fost bine primite de comunitate, iar primele două au stat la baza seriei vreme de trei decenii.

Pe 31 iulie va fi scos complet din funcțiune, serverele sale fiind oprite, iar pagina sa de Steam deja a fost eliminată. Nu mai poate fi cumpărat. Ubisoft este momentan în proces de a șterge orice urmă a existenței jocului de pe internet, așa că mai jos aveți trailer-ul de prezentare al lui Might and Magic Showdown, ce ar putea dispărea în următoarele zile.

Anunțul anulării jocului, aflat încă în Early Access, a venit ca o surpriză, deoarece unul din dezvoltatorii săi a spus destul de clar în luna mai că nu va fi anulat.

Cel puțin Ubisoft tratează ocazia cu destulă seriozitate, oferind tuturor celor care au cumpărat jocul ocazia de a-și recupera banii. Nu de alta, dar fiind un joc Ubisoft, de îndată ce serverele sale sunt închise, va deveni complet nefuncțional. Nici măcar componenta de pictat miniaturi nu va mai fi disponibilă, deși s-ar crede că n-ai avea nevoie de un server pentru așa ceva.

Ce urmează pentru seria Might and Magic? Considerând spaima de Vivendi cu care se confruntă acum Ubisoft, s-ar putea încerca dezvoltarea unui joc Heroes ce nu este groaznic. Poate numărul 8 va fi cu noroc pentru companie.

[Steam]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button