GamingPC&ConsolesTech&IT

Microsoft ar putea lucra la emularea de jocuri Xbox pentru Windows

De vreun deceniu și jumătate, Microsoft a tot avut ceva rețineri când vine vorba de susținerea și promovarea jocurilor pe PC. Dar cu fiecare schimbare din cadrul companiei vine inevitabila promisiune că lucrurile se vor schimba, iar recent și-au făcut apariția și câteva semene că ceva nou este pe drum.

Varianta 18334 a lui Windows 10, disponibilă pentru cei care vor să testeze sistemul de operare, include acces temporar gratuit la jocul State of Decay. Însă jocul nu este livrat de pe Microsoft Store, ci de pe serverele de Xbox Live. Nu numai asta, dar nu este vorba de un banal executabil Win32 și alte câteva fișiere, ca la un joc normal.

În schimb, este într-un format numit .xvc, folosit de consola Xbox One. Fișierul de acest tip poate fi instalat în noua variantă a Windows 10 pe PC, folosind o simplă comandă de PowerShell. Nu este clar deocamdată dacă această opțiune va fi extinsă la mai multe jocuri de Xbox One, dar faptul că este disponibilă în primul rând pentru State of Decay este un semn bun că poate Microsoft și-a amintit din nou că deține deja una dintre cele mai mari baze de instalare pentru jocuri de pe piață. Ar fi fost cea mai mare, dar de la o vreme Android s-a cam ridicat la putere.

Cine știe, în acest ritm poate vom avea în sfârșit posibilitatea de a juca pe Windows 10 cel mai râvnit joc de Xbox One al ultimilor ani… Crimson Skies High Road to Revenge. În cel mai rău caz, vom avea parte de un soi de contopire între Xbox și Windows, într-o formă nouă și poate benefică pentru viitorul tuturor.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button