GamingMobilePC&ConsolesTech&IT

Microsoft vrea să aducă Xbox Live pe Android, iOS și Switch

Într-o mișcare ambițioasă de popularizare a serviciilor Xbox, Microsoft intenționează să extindă Xbox Live către noi platforme, cum sunt cele mobile pe Android și iOS, precum și pe Nintendo Switch. Compania declară că extinderea rețelei Xbox la mai multe platforme le va permite dezvoltatorilor de jocuri să-i poată conecta pe gameri între iOS, Android și Switch în plus față de Xbox și PC, cum este cazul acum.

Îndrăznețul pas a fost sugerat în titlul uneia dintre sesiunile pe care compania le pregătește pentru GDC 2019, eveniment la care Microsoft sunt așteptați să ofere mai multe detalii. Sesiunea, intitulată „Xbox Live: Creșterea și implicarea comunității de jucători pe iOS, Android, Switch, Xbox și PC (prezentată de Microsoft)”, va include informații despre extinderea serviciului, despre care Microsoft spune că va aduce Xbox Live la „mai bine de două miliarde de dispozitive odată cu lansarea noului kit de dezvoltare Xbox cross-platform”.

„Jucătorii Xbox Live sunt foarte implicați și activi pe Xbox și PC, dar acum pot să aibă la îndemână pe aproape orice ecran istoria realizărilor de jocuri, lista de prieteni, cluburile lor și multe altele”, se mai precizează în descriere. GDC 2019 va avea loc în perioada 18-22 martie, deci nu mai avem foarte mult de așteptat până ca Microsoft să ne ofere lămuriri despre cum plănuiește să facă acest lucru.

Extinderea serviciului Xbox Live către alte platforme pare să fie următorul pas firesc după ce mai multe jocuri populare, printre care amintim Fortnite sau Minecraft, se bucură deja de opțiuni cross-platform. Prin contrast, concurența de la Sony a fost mai puțin cooperantă în această privință cu jucătorii și este de așteptat să nu vedem prea curând multe titluri care să suporte cross-play între consola PlayStation și Xbox.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button