PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Xbox Game Pass ar putea deveni compatibil cu dispozitivele dual-screen

Microsoft nu s-a dat niciodată în vânt după mobile gaming, ca să zic așa. Ca armă secretă a companiei, Xbox Game Pass tinde să ofere cele mai multe avantaje pe PC-uri și pe console, dar gigantul tech vrea să implementeze accesul la sute de jocuri și cloud gaming-ul și pe device-urile dual-screen, iar oaia de sacrificiu este chiar Microsoft Surface Duo. Iar dacă lucrurile merg bine, păi, ni se va confirma din nou faptul că Microsoft chiar vrea cu tot dinadinsul să acapareze sectorul jocurilor video.

Update-ul beta pentru Xbox Game Pass le va da utilizatorilor posibilitatea de a-și gestiona sesiunea de gaming într-un mod ceva mai neobișnuit și mai interesant. Dacă dețin un device dual-screen, aceștia vor putea seta afișarea jocului în sine pe display-ul principal, iar schema de control va ocupa ecranul secundar. De altfel, există jocuri precum Gears 5 care au o oarecare compatibilitate cu funcția Gyro a lui Surface Duo. Iar dacă la asta se adaugă și optimizarea dual-screen a Xbox Game Pass, Microsoft nu ar fi foarte departe de crearea unei struțo-cămile camuflată într-un Nintendo 3DS.

Xbox Game Pass este încercarea Microsoft de a oferi alternative avantajoase

Chiar dacă nu toate jocurile din lumea asta care își au loc pe Xbox Game Pass vor suporta funcția asta, ideea de compatibilitate cu dual-screen poate fi o mină de aur pentru dezvoltatorii care își doresc să experimenteze cu astfel de „inovații”. Până acum, testele realizate au adus rezultate satisfăcătoare pentru prima listă de jocuri compatibile – Gears 5, Slay the Spire, Streets of Rage 4, Dead Cells, Minecraft Dungeons și Hellblade: Senua’s Sacrifice – fapt care mai mult ca sigur că-i va determina pe cei de la Microsoft să foreze și mai adânc în sectorul ăsta.

Xbox Game Pass Ultimate Microsoft

Actualizarea curentă nu oferă doar posibilitatea de a testa compatibilitatea dual-screen. Aceasta le va permite utilizatorilor să se folosească de remote download pentru a-și descărca jocurile preferate pe Xbox One și pe Xbox Series X/S. Iar dacă exsită unii indivizi mai leneși, atunci sare în luptă și opțiunea premium Game Pass Ultimate, dacă vrei să faci streaming direct pe un device cu Android. Dual-screen support pe Xbox Game Pass ar putea fi un fel de hit or miss, în sensul că Microsoft nu a avut întotdeauna succes cu astfel de strategii (vezi Kinect), dar, în cele din urmă, totul depinde de preferințele utilizatorilor și de cât de populară va fi această funcție.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button