GamingPC&Consoles

Microsoft îți dă voie să-ți repari controllerul de Xbox acasă

Actualizare [01/08/2023, 12:50]: Componentele de schimb pentru controllerele de Xbox Series și cele standard sunt disponibile momentan prin intermediul magazinului oficial Microsoft și via iFixit.com. Momentan nu sunt comercializate de niciun magazin din România.

Microsoft a început recent să vândă piese de schimb pentru controllere prin intermediul magazinului online. Atât cei care folosesc un controller Xbox Elite Series 2, cât și cei fideli modelului standard își vor putea cumpăra tot ce au nevoie direct de la producător: plăci de bază, butoane, stick-uri, capace, etc. Asta înseamnă că dacă controllerul tău suferă o tavaleală bazată pe rage quit, nu îți mai dai gaură chiar de 60 de euro.

În cazul controllerului Xbox Elite Series 2, piesele de schimb sunt relativ ieftine. Unde produsul în sine te costă 180€, un set de butoane e vreo 24, iar o placă de bază cu motoare de vibrații cu tot ajunge la 60. Dacă ți se strică ceva la controllerul normal, replacement-urile pentru ăla sunt mai ieftine. După ce ai cumpărat toate cele, nu mai rămâne decât să descarci ghidul de reparații oferit de Microsoft sau să urmărești videoul dedicat acestui subiect.

Îmi place mișcarea asta și apreciez că de-acum, ambele cele mai tari controllere de pe piață îți permit să le repari acasă. Xbox Elite Series 2 și DualSense Edge pot fi întreținute preț de mulți ani, așa că dacă ai puțină grijă și un set de șurubelnițe fine, nu trebuie să-ți cumperi prea curând alt controller. În plus, asta deschide și drumul către posibile modificări pe care le vom putea aduce acestor dispozitive: poate niște stick-uri mai precise, poate niște butoane mai colorate, nu doar ce îți oferă producătorul din fabrică.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button