Tech&IT

Microsoft vrea sa faca din Cross-Buy un nou standard

Dupa un deceniu si jumatate de ignoranta completa, compania care a lansat Xbox ca un mod de-a combate potentialul consolei Playstation de-a invalida Windows ca o platforma dedicata jocurilor, s-a trezit la realitate.

Cross-Buy, abilitatea de-a cumpara un joc pentru Xbox One, iar acesta sa fie automat disponibil si pentru Windows 10, este ceva ce Microsoft vrea sa vada mai des.

Phil Spencer, capetenia divizei de Xbox, a declarat ca ar vrea ca aceasta functie sa fie o caracteristica de baza a platformei, pentru ca ar fi buna pentru public.

Personal, nu cred ca a fost vreun moment in care am fost de acord cu Phil Spencer mai mult ca in acest moment. Initiativa de Cross-Buy a celor de la Microsoft este grozava si tare sper sa o vad implementata pe cat mai des cu putinta.

Dar exista un mic impediment. Microsoft va putea sa faca asta in mare parte pentru propriile sale jocuri, deoarece multi publisheri nu prea vor fi dornici sa taie o treime din profitul lor potential, doar pentru a-i imbucura pe cei de la Microsoft.

Insa, daca asta inseamna macar ca Microsoft in sfarsit va trata ambele platforme, Windows si Xbox, cu acelasi nivel de respect, trebuie sa ii sprijinim in efortul lor.

Poate astfel, Microsoft isi va aminti de toate acele francize pe care le are si care tot evita PC-ul de ani de zile. Si nu ma refer doar la lucruri ca Gears of War, Halo sau Crackdown, ci la jocuri de PC pe care Microsoft le detine, dar refuza sa le mai vanda din diverse motive meschine.

Acum, sa speram doar ca nu se vor razgandi… cum fac aproape in fiecare an.

[News Republic]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button