PC

A aparut casca virtuala a saracului – Microsoft VR costa doar 299 de dolari

Realitatea virtuala parea un vis de neatins pentru multi, in mare parte datorita pretului castilor virtuale, singura optiune low cost fiind pleiada de casti destinate dispozitivelor mobile. Asta daca doreai sa incerci neaparat o experienta VR ieftina.

HTC Vive si Oculus Rift erau cei care imparteau piata, Razer | OSVR exista si ei… acolo, dar se adreseaza unei piete extrem de nisate, iar acum, avem un VR de la Microsoft care doreste sa nu iti faca o gaura in buget.

Nu exista detalii legate de hardware, dar, conform companiei, HP, Lenovo, Asus si Acer vor incepe sa includa in pachetele de produse cuplate cu viitorul update  Windows 10 Creators. Adica undeva pe la inceputul lui 2017.

Comparativ cu intreaga competitie, aici discutam exclusiv de Rift si Vive, noua casca VR Microsoft se pare ca nu are nevoie de hardware de calibrare pentru a functiona, conferind un avantaj destul de mare. Atat Oculus, cat si Vive, necesita amplasarea unor emitatoare sau receptoare in camera pentru a functiona corespunzator. Lucru de care Microsoft VR nu are nevoie.

„Dispozitivele VR vor fi primele care vor fi livrate cu senzori integrati pentru sase grade de libertate.”, a declarat Terry Myreson. Spre deosebire de fiecare alt dispozitiv de VR de pe piata, asta inseamna ca nu va fi nici o nevoie pentru o incapere separata. Adica nu mai este nevoie de o instalare complicata.”

Din nefericire, Microsoft tine detaliile tehnologiei din spatele Microsoft VR inca un secret, dar cel mai probabil discutam despre un mic imprumut de la HoloLens, care scanează camera in care te afli inainte sa o deschizi. De unde si lipsa senzorilor externi. Inca nu se stie daca casca este la fel de precisa precum Vive sau Oculus, dar pe de alta parte, daca reusesc sa depaseasca performantele competitiei, Microsoft s-ar putea sa vada cum aceste casti de 299 de dolari zboara de pe rafturi. Pretul este un factor extrem de important pana la urma.

 

Articole asemanatoare

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button