Tech&ITȘtiri

Microsoft Virtual Training Days – cursuri gratuite de dezvoltare în domeniul IT (P)

Mediul de business este unul extrem de dinamic, în special în zona infrastructurii IT și domeniilor conexe. Și cum nu există un alt jucător în piață mai potrivit pentru asta, Microsoft se dedică furnizării instrumentelor care să permită organizațiilor și angajaților să rămână la curent cu ultimele tehnologii. Astfel, pentru instruirea și dezvoltarea abilităților tehnice, Microsoft oferă gratuit programul Virtual Training Days, sesiuni de instruire virtuale gratuite, concepute pentru fiecare nivel de cunoștințe și oferite în mod recurent.

Cursurile sunt adresate profesioniștilor în domeniul IT, persoanelor decidente în ceea ce privește infrastructura IT, developerilor, și arhitecților de rețele și sunt organizate pe mai multe categorii:

 • Microsoft Azure Virtual Training Days
 • Microsoft 365 Virtual Training Days
 • Microsoft Security Virtual Training Days
 • Microsoft Dynamics Virtual Training Days
 • Microsoft Power Platform Virtual Training Days

În cadrul fiecărei categorii, poți alege dintr-o serie de evenimente concepute pentru niveluri de cunoștințe diferite și dintre subiecte de curs precum înțelegerea elementelor fundamentale ale mediului cloud și a platformei cloud Azure, dezvoltarea aplicațiilor native, migrarea la cloud, modernizarea aplicațiilor web și construirea bazelor de date. În perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, de exemplu, doar pentru Microsoft Azure există nu mai puțin de 12 cursuri, dintre care menționăm:

 • Microsoft Azure Virtual Training Day: Data Fundamentals (19-20 decembrie)
 • Microsoft Azure Virtual Training Day: Well Architected (21-22 decembrie)
 • Microsoft Azure Virtual Training Day: Fundamentals (10-11 ianuarie)
 • Microsoft Azure Virtual Training Day: AI Fundamentals (31 ianuarie)

Cursurile Microsoft Virtual Training Days au o structură simplă și ușor de urmărit

Ca să vă faceți o idee despre structura cursurilor, voi alege un singur exemplu, Microsoft Azure Virtual Training Day: Fundamentals. Cursul este predat în engleză, dar este subtitrat în mai multe limbi, inclusiv română. Cursul reprezintă o introducere în conceptele, modelele și serviciile de cloud computing, de la soluții private și până la soluții complexe de cloud hibrid.

Participanții vor învăța elemente de bază ale conceptului de infrastructură ca serviciu (IaaS), platformă ca serviciu (PaaS) și software ca serviciu (SaaS). Pentru acest curs în particular, nivelul de cunoștințe necesar este relativ scăzut, cursul adresându-se celor care au început recent să lucreze cu soluții cloud-based sau cei care sunt începători în Azure.

Microsoft Virtual Training Days

După absolvirea acestui curs, participanți vor putea să:

 • pregătească infrastructura pentru migrarea în cloud
 • optimizeze sarcinile Azure pentru o eficiență maximă a investiției
 • implementeze cele mai bune practici pentru managementul mașinilor virtuale, aplicațiilor și datelor folosind Azure
 • dea examenul de certificare Microsoft Azure Fundamentals cu zero costuri

Cursul Fundamentals, ca și mai toate celelalte cursuri din programul Virtual Training Days, este organizat în două părți, câte una în fiecare din cele două zile ale cursului. Tot pentru a exemplifica, iată capitolele prezentate în timpul cursului Microsoft Azure Virtual Training Day: Fundamentals:

Partea 1 Partea 2
Introducere Introducere
Concepte Azure Cloud Azure Security și Network Security
Servicii fundamentale Azure Identitate, guvernare, confidențialitate și conformitate
Pauză: 10 minute Pauză: 10 minute
Soluții Azure și unelte de management Prețuri și ciclu de viață pentru produsele Azure
Sesiune de întrebări și răspunsuri Sesiune de întrebări și răspunsuri

Alte cursuri foarte populare în ultima perioadă sunt cele din domeniul securității. Având în vedere că securitatea este crucială pentru companii, în special cele care lucrează cu date personale și plăți, este esențial ca persoanele-cheie din companie să fie la curent cu peisajul în mișcare rapidă din ziua de astăzi. Cursurile Microsoft Security Virtual Training Days oferă know-how relevant atât pentru practicile de confidențialitate și conformitate, cât și pentru urmărirea activă și eliminarea potențialelor amenințări de securitate cu ajutorul uneltelor precum Microsoft Sentinel, Microsoft Defender for Cloud și Microsoft 365 Defender.

Toate cursurile sunt structurate similar și sunt gratuite, singura condiție fiind să vă înregistrați în avans. Dacă nu mai prindeți locuri la un curs anume, vestea bună este că aceste cursuri sunt recurente, deci puteți să vă înscrieți în lunile următoare. Dacă doriți să vă înscrieți sau să aflați mai multe detalii despre cursuri, aveți la dispoziție un site foarte bine structurat: Microsoft Virtual Training Days.

 

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button