PC&Consoles

Microsoft va vinde iar jocuri noi pe Steam

De cand dezastrul cu Universal Windows Platform a inceput, lumea se tot intreaba cand celor de la Microsoft li se va urca mintea la cap si se vor apuca de vandut iarasi jocuri prin alte servicii de distributie digitala, precum Steam. Raspunsul pare sa fi fost „extrem de putin timp”, fiindca Microsoft a confirmat ca va reveni pe Steam.

Phil Spencer, sef al divizei Xbox din cadrul companiei, a declarat ca desi nu crede ca lipsa jocurilor Microsoft de pe Steam le-a facut rau in vreun fel bugetului celor de la Valve, se asteapta ca in viitor sa revina la aceasta platforma. Nu a oferit detalii suplimentare, cum ar fi daca se va reveni in formatul de executabil standard, sau daca Steam va adopta Universal Windows Platform. Cu putin noroc nu va fi a doua optiune, pentru ca restrictiile pe care le are acest sistem(care este varat momentan pe gatul utilizatorilor, desi ar trebui sa fie inca in dezvoltare, nu aplicat pentru produse comerciale) sunt groaznice.

Cel putin Phil a recunoscut ca nu a mers totul perfect cu UWP. Conform spuselor sale, Quantum Break nu a fost „cea mai buna lansare de PC” a companiei. Totusi, a mentionat ca Gears of War Ultimate Edition, care nu functiona pe unele placi video, era doar „OK”. Totusi, Forza 6 Apex si Killer Instinct au avut ceva succes.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button