Telefoane

Microsoft va renunta la 7800 de angajati pe parcursul urmatoarelor luni

Dupa ce si-a diminuat forta de munca cu aproximativ 18 000 de oameni pe parcursul anului trecut, gigantul din Redmond se pregateste pentru o alta transa de concedieri. Microsoft va renunta la 7800 de angajati pe parcursul urmatoarelor luni. Multe concedieri vor veni dinspre divizia de telefoane mobile a Microsoft, care s-a alaturat noului grup „Windows and Devices” in iunie.

In momentul in care au anuntat fuziunea, Microsoft au dezvaluit de asemenea si ca isi vor lua la revedere de la ultimii mari directori executivi Nokia care ramasesera in cadrul companiei, Stephen Elop si Jo Harlow, in viitorul apropiat. Este clar faptul ca CEO-ul Satya Nadella vrea ca Microsoft sa fie mai focusat decat a fost in ultimii ani. Nadella a mostenit o companie in tranzitie, afacerea Surface abia a inceput sa isi gaseasca locul, in vreme ce acordul Nokia (stabilit de fosta echipa de conducere) nu s-a incheiat inca. Referitor la aceasta achizitie Microsoft se va desparti de o mare parte din valoarea sa in urmatoarele luni – 7,6 miliarde de dolari – plata unei sume atat de mari pentru o companie care nu statea tocmai pe roze, nu a fost cea mai buna decizie financiara.

La finele lunii martie Microsoft avea 118.584 de angajati (de la 127.000 in iulie 2014). Concedierea altor 7.800 reprezinta o alta schimbare dramatica in cadrul companiei. Luna trecuta Microsoft si-a vandut o parte din tehnologia Bing pentru harti (si angajati) catre Uber si a inceput de asemenea un parteneriat cu AOL pentru a preda stafeta. Intr-un email trimis angajatilor Microsoft, Nadella mentioneaza faptul ca Microsoft va ramane „fidela device-urilor initiale, inclusiv telefoanelor” insa ca vrea „sa isi concentreze eforturile in echipe care merg si pe inovatie.”

Ce inseamna asta? Aparent inseamna ca vor avea un portofoliu mai eficient in ceea ce priveste telefoanele, cu un focus mai ingust, pe 3 segmente de clienti. Clientii buisness vor primi „cea mai buna experienta a managementului, securitatii si productivitatii”, cumparatorii de telefoane de valoare vor primi „serviciile de comunicatie pe care si le doresc”, iar fanii Windows „device-ul flaship pe care il iubesc”. Asta sugereaza ca vom vedea mai multe Lumia low-end si device-uri Surface Pro-style high-end axate pe servicii business in viitor.

Articole asemanatoare

Back to top button