PC

Microsoft va înceta suportul pentru Windows Vista

În ziua de 11 aprilie 2017, Microsoft va înceta suportul oficial pentru sistemul de operare Windows Vista.

Acesta își va primi atunci ultimul update, ultimul patch, ultima speranță de petici vreo gaură de securitate va înceta după această dată. Din fericire, față de situația în care Windows XP a rămas fără suport în 2014, nu prea îi va duce nimeni dorul lui Vista.

Acest sistem de operare foarte controversat n-a fost primit unanim cu bucurie de public. Încă de la Project Longhorn, părea de parcă ceva scârțâia la noul OS marca Microsoft, cum ar fi faptul că nu prea mai funcționa nici o placă de sunet sau incompatibilitățile severe cu multe programe. La urma urmei, era tehnologie nouă. Atât de nouă încât era preinstalat pe sisteme care nici măcar nu aveau configurații suficient de bune cât să îl ruleze în mod eficient.

Faptul că Microsoft a încercat să îl popularizeze folosind tactici grosolane… care între timp au devenit standard, n-a fost cu siguranță benefic. Modul în care compania a îngrămădit DirectX 10 ca o exclusivitate, forțând până și jocuri de DirectX 9 să funcționeze doar pe Vista sub DirectX 10, n-a prea adus laude din partea publicului.

În momentul actual, nici măcar 1% din public nu mai folosește Windows Vista, spre deosebire de Windows XP, care încă mai este folosit de 9% din posesorii de PC-uri.

[Computerworld]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Da cine naiba mai foloseste Windows Vista ca sa nu mai zic si de Windows XP, mai ales daca sunt si sisteme de operare piratate, atunci nici atat nu mai foloseste lumea astfel de sisteme de operare piratate si vechi pe deasupra, nu mai bine te inregistrezi in windows insider pe google.ro, si poti sa descarci windows 10 original, curat fara virusi , crackuri patchuri si malware spyware si mai stiu e ce tampenii si porcarii, chiar daca nu iti da si serial la el da macar este windows 10 curat si original fara alte programe de spionaj si toate tampeniile de keylogger, si alte prostii de acest fel, eu asa am facut si sunt foarte fericit, nici nu imi mai trebuie torrente si prostii de acest fel deoarece nu mai descarc porcarii de pe torente si prin programe de strong dc++ dc++, si mai stiu eu ce programe de acest gen, deoarece au virusi programe de spionaj si toate prostiile si mie nu imi plac astfel de programe asa ca in felul asta va disparea pirateria in cetu cu incetu si o sa fie numai programe originale chiar daca sunt de 30 de zile adica trial, ori free, adica originale si fara a mai avea nevoie de licenta dar limitate fata de versiunile pro care sunt mai complexe si au nevoie de serial.

  2. Da sigura ca da deaia nu mai pot eu de Windows Vista care este un esec total, pana si Windows 8, este mult mai bun decat vista, chiar si acel sistem de operare xp, este cu mult mai superior fata de vista chiar daca xp nu suporta directx 10, si doar 9, insa este o diferenta mare dintre xp si vista, dar de ce sa nu ai windows 7, 8.1, sau de ce nu windows 10, vorba aia acuma este original curat si gratis pe deasupra, si poti sa il descarci fie pe 32 bit, fie pe 64 bit, deci ce mai vrei toata stima pentru microsoft, jos palaria ca ofera un sistem de operare gratis, ca sa il cumperi te costa cam 500 ron versiunea home ,si 1000 ron versiunea pro, deci asa ca de ce sa nu il ai gratis si original pe deasupra de pe siteul oficial microsoft, asa ca bravo microsoft.; si de acuma o sa sterg toate programele piratate si o sa arunc tot ce am descarcat de pe torente si voi folosii doar programe descarcate de pe site-uri oficiale, adica sa am softuri originale si curate , nu piraterii si porcarii de rahat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button