MORE

Microsoft va imbunatati UWP pentru jocuri

Jocurile de pe Windows Store, cele care folosesc UWP, tind sa nu fie tocmai chiar atat de bune la nivel tehnologic, dar Microsoft a detaliat cum va repara asta.

La Build 2016, compania a dezvaluit ca in update-ul din luna mai, jocurile facute cu UWP vor fi ceva mai putin oribile. Vor primi in sfarsit suport pentru dezactivarea functiei de V-Sync si chiar abilitatea de-a folosi solutii ca G-Sync si FreeSync.

Pe parcursul urmatorului an vor mai adauga suport pentru folosirea a mai mult de o placa video in jocuri, probabil cu ocazia editiei aniversare a lui Windows 10. Mai important de atat, va exista suport pentru full screen autentic, overlay-uri si chiar modificari.

Desigur, aceste modificari tot vor fi oarecum limitate, dar macar vor exista. Microsoft chiar incearca sa nu para de parca ar vrea sa monopolizeze platforma si mai anunta ca va lansa o unealta care permite convertirea aplicatiilor Win32 in aplicatii UWP. La Build 2016 chiar a fost demonstrata unealta prin transformarea lui Age of Empires 2 HD si a lui The Witcher 3 in jocuri care functioneaza pe Universal Windows Platform. Acestea aveau chair suport pentru overlays si modificari.

Asa ca viitorul arata mai putin sumbru decat se credea pentru jocurile de pe Windows 10.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button