PCȘtiri ITTECH

Microsoft tot face referințe la Windows 1.0

Ceva ciudat se întâmplă la Microsoft în ultimele zile. Compania tot trimite mesaje criptice pe Twitter ce fac referire directă la Windows. Primul Windows. Windows 1.0 din toamna lui 1985, cel lansat după Amiga OS.

De marți, compania tot publică diverse mesaje prin care pare de parcă ar face reclamă acestui sistem de operare vechi de 34 de ani, deși nici măcar nu ne apropiem de aniversarea sa. Și-a schimbat până și imaginile de la  profil cu sigla primului sistem de operare grafic al „seriei” și cu o poză promoțională antică.

Ce motive ar avea Microsoft să facă asta acum? Poate cineva de la companie s-a plictisit și vrea să amintească lumii de originile tehnologiei. Poate compania a decis să facă ceva ce face extrem de rar, să transforme acest sistem de operare antic într-unul gratuit și liber disponibil pentru tot globul, poate și cu tot cu codul sursă.

Asta sau poate s-au săturat de Windows 10 și eșecurile repetate ale update-urilor din ultimul an, și se pregătește deja un înlocuitor pentru sistemul de operare. Unul care s-ar putea numi Windows One, sau pur și simplu Windows. Putem specula până la sfârșitul zilei, așa că mai bine așteptăm să vedem ce are de gând să anunțe Microsoft.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button