MORE

Microsoft taie capacitatea lui OneDrive

Intr-o lume in care fiecare serviciu de stocare pe internet ofera din ce in ce mai multa capacitate, gratuit, Microsoft face opusul cu OneDrive.

Gigantul software anunta ca oferta de 15GB gratuiti de stocare pe OneDrive nu va mai fi valabila de la inceputul lui 2016, fiind inlocuita de una cu numai 5GB. De asemenea, abonatii la Office 365 nu mai au la dispozitie spatiu nelimitat de stocare, ci maxim 1TB.

Cei care in acest moment depasesc limita noua de stocare vor fi informati de catre Microsoft, si li se va da 90 de zile pentru a-si reduce numarul de fisiere. Daca nu au facut asta, contul lor va deveni read-only, insemnand ca nu pot adauga fisiere noi. Peste 9 luni, contul va fi blocat, si daca trece un an, continutul va fi sters.

De ce a facut Microsoft aceasta schimbare? Pentru ca un numar de indivizi care aveau stocare nelimitata au decis sa faca „abuz” si sa incarce mai bine de 75 TB pe conturile lor. Utilizatorii isi puneau colectiile de filme si copii de rezerva ale unor PC-uri intregi pe OneDrive… dupa cum tot sugera Microsoft sa faca lumea in unele reclame de cand a fost lansat serviciul. Evident, cineva de la Microsoft nu a cautat in dictionar ce inseamna cuvantul „nelimitat”.

[Microsoft]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button