GamingRSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Microsoft sustine Epic Games in lupta impotriva Apple!

Player 3 joined the game...

Ultima disputa care scutura lumea tech este cea dintre Epic Games si Apple. Dupa ce producatorul american a obtinut un „ordin de restrictie” impotriva dezvoltatorului lui Unreal Engine, se pare ca Microsoft s-a alaturat acestui scandal. Acestia sunt insa de partea celor de la Epic Games, motivand prin faptul ca Unreal Engine este o parte foarte importanta a industriei; si pe buna dreptate.

Epic a atacat decizia Apple saptamana trecuta si a acuzat inca o data compania de practici de monopol cand vine vorba de iOS App Store. Pe langa eliminarea Fortnite din magazinul virtual, Apple a anuntat ca va bana toate conturile de developeri ale celor de la Epic pe 28 August. Epic Games sustine ca aceasta decizie va afecta compania, indiferent de rezultatul procesului pornit impotriva Apple. De aici si implicarea celor de la Microsoft, care si-au anuntat suportul prin intermediul Twitter.

Plangerea redactata de Kevin Gammill de la Microsoft este bazata pe ideea ca multe studiouri independente nu au resursele necesare pentru a-si dezvolta propriul motor grafic. In acest fel, multi creatori de jocuri se bazeaza pe motoarele grafice dezvoltate de alte companii, iar printre cele mai populare nume este Unreal Engine. Interzicerea acestui motor grafic ar afecta foarte multe studiouri care in prezent se bazeaza mult pe vanzarile din App Store.

Ce are Microsoft de castigat din toata treaba asta?

De cele mai multe ori, o astfel de decizie din partea unei companii mari vine cu anumite costuri. Fie ca este vorba de un interes care se afla undeva la mijloc, fie ca vorbim despre alte implicatii. S-ar parea insa ca Microsoft doar incearca sa joace rolul de baiat bun in toata aceasta poveste, iar declaratiile lui Gammill par foarte bune pentru industrie in general.

Revocarea accesului celor de la Epic la SDK-ul Apple va afecta suportul oferit de companie pentru Unreal Engine. In acest fel, creatorii care folosesc acest motor grafic ar fi in dezavantaj. Kevin Gammill, Microsoft

Sau cine stie? Poate ca Microsoft incearca sa isi castige cateva bile albe inainte de lansarea noii generatii de console. Xbox Series X va avea cateva (multe) titluri dezvoltate cu ajutorul Unreal Engine, iar studiourile independente afectate de disputa cu Apple, ar putea resimti anumite dificultati si cand vine vorba de alte platforme.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button