MORE

Microsoft sustine ca Edge este mai putin aprig consumator de baterie

Microsoft a efectuat o serie de teste pentru a verifica exact cat de insetat de energie este browser-ul Edge, atunci cand este folosit la un laptop, comparativ cu solutiile celelalte de pe piata.

Unul din teste a presupus folosirea a patru modele identice de Surface Book pentru a rula un stream video prin browser. Au fost folosite patru browsere pentru acest test: Edge, Opera, Firefox si Chrome. Rezultatele le puteti vedea in clipul de mai jos.

Chrome, cu obiceiul sau de-a devora RAM cat cuprinde, a fost cel mai slab, reusind sa treaca prin bateria dispozitivului in aproape 4 ore si 20 de minute. Firefox a fost mai economic, cu 5 ore si 9 minute. Opera a reusit 6 ore si 18 minute, iar pe primul loc a fost Edge, cu 7 ore si 22 de minute.

Nu a fost singurul test efectua de Microsoft. Consumul de energie pentru fiecare browser a fost masurat in simulari ale folosirii uzuale, rezultand intr-o victorie pentru Edge din nou. Asta se pare ca verifica datele pe care Microsoft le avea deja.

Aparent, din toate acele informatii pe care Windows 10 le trimite catre companie fac parte si date despre ce consuma mai mult bateria laptop-ului tau. Din telemetrie reiese ca Edge este cel mai economic, Firefox ocupa un comod loc doi,  Chrome este pe ultimul loc la o distanta mare, iar gandul ca Microsoft stie pana si ce aplicatie iti consuma bateria la laptop ar trebui sa te puna pe ganduri.

microsoft batery edge

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button