PC

Microsoft Surface ar putea ieși de pe piață prin 2019

Seria Microsoft Surface a avut un început destul de dificil, proiectul inițial al lui Steve Balmer generând pierderi de aproape 1 miliard de dolari. De atunci s-a mai redresat, dar tot nu prea pare să aibă încrederea pieței, a analiștilor și a restului industriei.

În cadrul evenimentului Canalys Channel Forum, organizat de compania de analiză Canalys, a fost adusă în discuție posibilitatea ca Microsoft să retragă de pe piață seria Surface prin 2019 sau chiar mai devreme. Declarația îi aparține lui Steve Brazier, președinte al Canalys.

Pentru a-și motiva speculația, acesta a subliniat că Surface nu este tocmai un succes răsunător. Seria are perioade din an în care generează profit și alte perioade în care generează pierderi, așa că în total rămâne pe zero. Iar din moment ce Satya Nadella, CEO al Microsoft, este preocupat mai mult cu software și cloud, de unde compania chiar generează bani, atunci când va veni timpul să se facă noi sacrificii în numele reducerii costurilor, Surface ar putea fi pe listă.

Spusele lui Brazier au fost întărite de câteva declarații făcute de reprezentanți ai Lenovo și Dell, care sunt de părere că dezvoltarea seriei Surface va încetini sau chiar va înceta cu totul până la sfârșitul lui 2018.

Microsoft a emis o declarație oficială prin care susține că va continua să creeze noi dispozitive și să inoveze. Problema cu astfel de declarații din partea companiei este că de obicei sunt urmate de anunțul opusului, cum s-a întâmplat cu Games for Windows Life, Windows Phone, plus numeroase alte servicii și componente la care Microsoft a renunțat de-a lungul anilor.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button