CommunityRSS PaginaDeMedia

În China, Microsoft îți ascunde profilul de LinkedIn dacă acesta menționează „Tiananmen Square”

Campaniile de cenzură din China pot fi problematice din multe puncte de vedere, iar Microsoft a avut recent de-a face cu legile stricte impuse de către guvern. După ce a greșit cenzurând imaginile legate de Tiananmen Square de pe Bing nu doar în China, ci la nivel global, Microsoft a început să ascundă din regiune toate paginile de LinkedIn care conțin astfel de mențiuni, din cauza evenimentelor tulburătoare care au avut loc în 1989 în Piața Tiananmen.

Descoperirea a fost făcută de Kevin Beaumont, un expert în securitate cibernetică. Acesta a postat pe Twitter informația, alături de un screenshot al mail-ului primit din partea LinkedIn în legătură cu această nouă politică. Aparent, înainte de a-ți salva profilul, primești o avertizare care te atenționează cu privire la menționarea respectivului loc.

Nici mențiunile pentru lucrări academice sau studii nu sunt scutite de cenzură, pentru că incidentul nu este izolat. LinkedIn te va înștiința că profilul tău va fi verificat de către experți pentru a minimiza impactul negativ în China, prin refacerea secțiunilor Skills & endorsements.

LinkedIn a devenit pentru prima oară disponibil în China în 2014, și este printre puținele aplicații occidentale care să reușească acest lucru. Din cauza regimului, multe subiecte controversate sunt ascunse, iar orice conținut care ar putea trimite la respectivele topici este ascuns. Pe acest fundal, cei de la Microsoft sunt prinși între ciocan și nicovală.

Gigantul tech este „atacat” de către China pentru că nu depune suficiente eforturi în vederea gestionării libertății exprimării politice. La polul opus, în America, republicanii își exprimă nemulțumirea cu privire la faptul că Microsoft se conformează prea ușor în fața cerințelor guvernului chinez.

Microsoft sterge pagini de LinkedIn
Screenshot cu email-ul primit de Kevin Beaumont din partea LinkedIn

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button