MORE

Microsoft securizeaza mailurile impotriva…spionilor!

Dupa ce anul trecut, Microsoft au fost prinsi cu izmenele in vine in fata scandalului NSA, acestia au spus ca vor „inaspri” securizarea datelor. Astazi, compania se tine de promisiune si aduce un nou nivel de criptare si siguranta pentru utilizatorii sai. Microsoft securizeaza mailurile impotriva spionilor virtuali, atat pentru mailurile care iti sosesc pe Outlook, dar si pentru cele trimise.

Problema este ca aceasta noua criptare a datelor este dependenta de faptul ca si serviciul de mail cu care comunica trebuie sa aiba un nivel similar de criptare a datelor. De exemplu, intre Outlook si Gmail acest lucru este posibil, chiar si cu Yahoo, dar alte servicii nu sunt atat de sigure. Datorita nivelului de siguranta scazut, se pot intercepta mailuri sau mesaje private intre serverele de mail, fiind necesar ca utilizatorul sa stie care serviciu este mai sigur.

O alta imbunatatire majora vine sub forma criptarii numite de Microsoft – Perfect Forward Secrecy pentru Outlook si OneDrive. Aceasta noua metoda de criptare a datelor ofera celor doua parti conectate o cheie de securitate unica, generata aleator, conversatiile intre cele doua parti fiind totalmente sigure. Ideea este ca fiecare parte a conexiunii are o bucata de cod, iar daca cineva „face rost” de o „bucata” din cheie, va avea nevoie si de cealalta parte pentru a decripta informatia. Avand in vedere ca discutam despre asta in „era internetului”, sunt tare curios cum va reusi NSA-ul acum sa „isi bage nasul” in discutiile utilizatorilor, cand unul este in America si altul in Jamaica.

Alături de nivelul de siguranta imbunatatit, Microsoft doreste de asemenea sa arate ca guvernele nu sunt atat de capabile sa mai acceseze back-door-urile si alte goluri de securitate ca in trecut. Dezvoltatorul a deschis un Centru de Transparență la sediul din Redmond, care va permite oficialilor sa se uite la codul sursa și să permita public si transparent accesul agentiilor guvernamentale la anumite informatii. Sunt pasi importanti pe care Microsoft ii face in directia sigurantei sporite a datelor si restabileste o parte din increderea pe care utilizatorii au pierdut-o odata cu problemele legate de NSA si de spionarea conversatiilor pe Skype.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close