MORE

Microsoft se retrage din afacerea transmiterii de muzică

Microsoft a anunțat de curând că se retrage din afacerea muzicii online. Achizițiile de muzică de pe Windows Store vor înceta, iar abonamentul la Groove Music Pass va lua și el sfârșit.

Compania a anunțat că vor continua să dezvolte aplicația Groove Music pentru a reda muzica local, dar opțiunile de abonare vor fi in eliminate.

Abonații actuali la Music Pass își pot muta playlist-urile și colecțiile de muzică pe Spotify prin intermediul unor actualizări care vor fi disponibile începând cu 9 octombrie. Utilizatorii vor avea la dispoziție până pe data de 31 ianuarie pentru a completa procesul de migrare. Muzica cumpărată prin intermediul acestui serviciu va trebui de asemenea să fie descărcată și salvată până la acea dată.

Această decizie face din Microsoft singura platformă majoră care nu deține un serviciu de muzică.

Spotify este cel mai mare serviciu de transmitere de media online, cu aproximativ 140 milioane clienți, dar nu înregistrează profit. În iunie a declarat 601 milioane de dolari pierdere, dintr-un venit de 3,3 miliarde pentru anul 2016. Este de așteptat ca firma să treacă la modelul pe acțiuni în acest an sau următorul, o mișcare care i-ar amâna falimentul timp de câțiva ani. Cu toate acestea, Spotify nu pare să se apropie prea curând de o rețetă care să-i aducă profit. Compania mai are de asemenea concurență din partea unor jucători majori în domeniu: Apple are Apple Music, Google are Google Play Music și YouTube Red / YouTube Music, iar Amazon are Amazon Music.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button