Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Microsoft renunta la Live Tiles in noul meniu de Start al lui Windows 10

Se pare ca Microsoft exploreaza noi idei de design pentru Windows 10. In ultimul teaser lansat de companie, vedem un meniu de Start diferit din care putem observa absenta Live Tiles. Schimbarile au fost dezvaluite intr-un podcast Windows Insider. Schimbarile acestea au fost facute pentru a schimba tema de culoare in ceva mai uniform, deoarece vechiul meniu este haotic cand vine vorba de culori.

Microsoft a folosit Live Tiles in meniul de Start inca din ziua lansarii lui Windows 10 de acum aproape cinci ani. Acestea aduceau foarte mult aminte de iconitele flip pe care le gaseam atunci pe Windows Phone. Compania a renuntat deja la Live Tiles din meniul de Start al lui Windows 10X. Sistemul de operare pentru desktop insa nu le va pierde de tot:

Live Tiles nu dispar si nu am anuntat nimic de acest fel. Cei care se bucura de ele vor putea sa le foloseasca in continuare fara probleme.

Brandon LeBlanc, Senior Program Manager pentru Microsoft Insider

In ciuda acestei declaratii, se pare totusi ca Live Tiles vor fi inlaturate complet la un moment dat. Nu toate aplicatiile default din Windows 10 le suporta, iar sustinerea din partea developerilor a fost mica. Surse apropiate Microsoft le-au spus celor de la The Verge ca nu a fost luata inca o decizie finala in cazul Live Tiles pe Windows 10. In ciuda zvonurilor si a eliminarii acestora din Windows 10X, varianta full nu e parte din discutie.

Windows 10 No Live Tiles Start Menu
Asa ar arata meniul de Start fara Live Tiles. Un background transparent care nu mai obstructioneaza iconitele.

Noul meniu de Start introdus in Windows 10X este foarte diferit de cel cu care suntem obisnuiti. Include aplicatii pe care le poti bloca si o lista de documente recente. Mai de graba seamana cu un task launcher decat cu un meniu de Start. Windows 10 a mai trecut printr-o mica schimbare, dupa ce Microsoft a introdus noi iconite colorate in ultimul update.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button