PCTECHTech&ITTelefoane

Microsoft renunță la clientul vechi de Skype

Istoricul dezvoltării lui Skype este destul de complicat; o gamă largă de clienți a fost dezvoltată cu caracteristici disipate și o lipsă de claritate în ceea ce privește direcția produsului. Acest lucru a fost valabil în special pe Windows, unde erau disponibili doi clienți diferiți: clientul „Classic”, care este o aplicație Win32 care își poate trasa istoricul până în zilele în care Microsoft a cumpărat Skype și clientul „modern” livrat prin Microsoft Store. Ambele variante au venit fiecare cu propriile interfețe și caracteristici.

Microsoft a reușit în cele din urmă să-și unifice mai mult sau mai puțin dezvoltarea lui Skype pentru Windows, MacOS, Linux și în aplicațiile mobile. Acest efort a durat ani de zile, și odată terminat acest capitol, compania se ocupă în sfârșit de noi caracteristici.

Astăzi, aplicația permite chat-ul video cu partajarea de ecran la o rezoluție de până la 1080p cu până la 24 de persoane. Mesageria acceptă acum convenția de a utiliza @mențiuni într-un chat de grup pentru a alerta utilizatorii și partajarea de fișiere funcționează cu fișiere de până la 300MB. De asemenea, acum este mai ușor să găsiți materiale media partajate cronologic cu o galerie integrată de conținut media.

Începând din această vară, Microsoft va adăuga înregistrarea apelurilor (ceva ce înainte necesita aplicații de la terțe părți și un API depășit), simboluri de citire care vor fi afișate atunci când un destinatar al mesajului a citit un mesaj și criptarea end-to-end pentru text și audio utilizând protocolul Signal.

De asemenea, Microsoft face ca apelurile audio și video Skype să fie mai ușor de integrat în servicii de streaming precum cele utilizate pe Mixer și Twitch. Suportul pentru API-ul NDI înseamnă că aplicațiile de streaming, cum ar fi Xsplit și OBS, pot utiliza un apel Skype ca sursă audio / video. Asta înseamnă că pot fi suprapuse pe jocuri sau pe alt conținut, așa cum se face deja cu semnalul de la camera web.

Înregistrarea apelurilor și criptarea mesajelor sunt caracteristici de mult așteptate și credem că era și timpul ca Microsoft să facă în sfârșit îmbunătățiri semnificative ale aplicației principale. Consolidarea pe o singură versiune a clientului ar trebui, teoretic, să permită un ritm mai rapid de dezvoltare, deoarece Microsoft nu mai este în situația de a fi nevoit să dezvolte fiecare caracteristică nouă de mai multe ori – pentru aplicația Win32, pentru aplicația modernă și pentru aplicațiile de mobil. Eforturile din această vară vor pune această teorie în practică.

Există totuși un preț care trebuie plătit pentru acest beneficiu: suportul pentru clientul tradițional Skype pe platforma Win32 va fi întrerupt și nu va mai fi susținut după sfârșitul lunii august a acestui an. Utilizatorii clientului Win32 vor trebui să facă upgrade la Skype 8.0 (versiunea desktop a noii aplicații unificate) pentru a putea continua să utilizeze rețeaua.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. tot discordul face legea in acest domeniu, este peste skype si ts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button